RockShock

Internetový rockový magazin

Šumavskými hvozdy zněla rocková a metalová muzika v rámci Rock Festu Hořice 2022

23. července 2022, Hořice na Šumavě, amfiteátr

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Rok se s rokem sešel a v Hořicích na Šumavě se opět konal hudební festival Rock Fest Hořice 2022, nadupaný těmi nejlepšími českými kapelami. Tentokrát bylo podle line-upu víc než jasné, že se bude jednat o skvělý zážitek v té nejlepší společnosti. Okamžitě při příchodu mě zaujalo krásné prostředí, dostatek místa před pódiem i spousta míst k odpočinku a občerstvení. Pořadatel musel trochu zamíchat s původním složením kapel, neboť Kamil Střihavka, který měl původně vystoupit s BSP, onemocněl. Amfiteátr se pro návštěvníky festivalu otevřel ve 14.00 hodin, počasí disponovalo letními teplotami, v areálu bylo několik stánků s občerstvením a nápoji, obrovský party stan pro fanoušky, zastřešený byl téměř celý areál, což se ukázalo jako perfektní. Návštěvníci byli chráněni před sluncem a později i před lijákem.

Jako první se fanouškům v 15.00 hodin představila kapela #ČERNÁ, která zaujala svojí show první návštěvníky festivalu. Téměř hodinový koncertní set obsahoval skvělé songy 6000 let, Vzteklá, Náš svět i nejemotivnější novinku Nad řekou, ke které kapela natočila parádní videoklip. Fanoušci si poslechli také výborné sólo na bicí v podání skvělého Eduarda Štěpánka. Závěr koncertu patřil stálicím setlistu #Černé – Šípková Růženka a Z popela.

Dalším vystupujícím byla kapela ČESKÉ SRDCE založená v roce 1989. Na svém kontě má nepřeberné množství skvělých hitů. Fanoušky zaujala zejména megapeckami Bosou nohou žárem, Srdce z Avalonu a Nad Bretaní. Po nezbytné úpravě se na pódium přiřítila kapela DOCTOR P.P., tradičně v netradičních kostýmech. Doctor P.P. dělají veselou hudbu i texty a na jejich koncerty si diváci chodí odpočinout a bavit se. V dnešním setlistu nechyběly hity Levák, Bicáky, tricáky, kokosáče, Jsem dokonalej, Rock’n‘roll zombie, Všichni to znaj a další. Fanoušci se po celou dobu perfektně bavili a užívali si pozdní odpoledne. Stálé střídání kostýmů a masek, pohybové kreace frontmana Petra Pečeného – zkrátka, tahle kapela nikdy nezklame.

Po průtrži mračen a krátké bouřce doslova vlétla na pódium českobudějovická smečka SEVEN, která je proslulá svou ohňovou show, dnes posílená o Petra ‘Uri‘ Buriana z firmy PYROEFEKTY.cz. Při natáčení videoklipu k hitu Myšlenky skupina překonala český rekord v počtu plamenů a byla oficiálně zaregistrována do České databanky rekordů. Při videoklipu bylo použito rekordních 63 chrličů ohně a 150 pyrotechnických efektů na jednom pódiu. A i při dnešním koncertu mohli fanoušci obdivovat pyroefekty, zapálené kytary i paličky, hru na vrtačky, parádní kytarová sóla a skvělý zpěv charismatického ‘Kombiho‘, který umí dostat fanoušky do varu. Parádní sólo vyšvihl kytarový mág Honza ‘Kirk‘ Běhunek na kytaru osazenou třemi krky.

Předposledním vystoupením dnešního Rock Festu byl speciální koncertní set BALAGE BANDU, spojený s vystoupením legendárního českého hudebníka Michala Pavlíčka. Seskupení Balage Band vzniklo kolem hudebníka Oty Balage, který je i autorem hitů hudebních skupin Tango, BSP a Nová růže. Inspirací ke vzniku Balage Bandu bylo objevení talentované zpěvačky Terezy Kopáčkové. Fanoušci si koncert skvěle užívali, zazpívali si s Terezou ty nejznámější pecky Souměrná, Zeměkoule, Když se snáší déšť… Mezi hosty vystoupil již zmiňovaný Michal Pavlíček, autor megahitu Když se snáší déšť. Dalším hostem byl Vilda Čok, který fanoušky doslova rozpumpoval. Nemohly chybět megapecky Ó hory, ó hory, Na Václavským Václaváku nebo Ivanhoe. Fanoušci byli v blízkosti pódia a po celou dobu se skvěle bavili.

RockFest Hořice 2022 zakončila svým koncertem kapela KRYPTON, která také není žádným nováčkem v rockových vodách. Hraje již 21 let, a to jak vlastní tvorbu, tak i covery. Stylově hrají vše od hard rocku až po death metal, kapela se sama řadí nejvíce k heavy metalu. Nejvíce mě zaujala skladba Mám toho dost. Příznivci této jihočeské kapely se i přes pokročilou noční dobu dobře bavili, tancovali i zpívali.

Na závěr patří poděkování pořadatelům za organizaci festivalu, o fanoušky i kapely bylo skvěle postaráno, občerstvení i nápojů bylo dostatek, všude bylo čisto, festivalová nálada byla skvělá. Zkrátka to byl parádní fesťáček plný skvělé hudby.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2213

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *