RockShock

Internetový rockový magazin

Sebastien pomáhají válkou zasaženým muzikantům opět hrát

Text: Smile Music

Domácí powermetalisté SEBASTIEN pomáhají ukrajinským muzikantům charitativní písní. Ve spojení s česko-ukrajinskou zpěvačkou Viktorií Surmøvou přetvořili svůj hit Nechtěná do akustické verze. Píseň je povzbuzením všem lidem, kterým válka vzala domov, zemi, ale i možnost hrát hudbu. Výtěžek z každého streamu poputuje na nákup hudebních nástrojů.

„Válka je vždycky velké zlo a nejvíc v ní trpí obyčejní lidé. V duchu hesla ʻmuzikanti muzikantůmʻ jsme se rozhodli pomoci ukrajinským hudebníkům a hudebnicím, kterým nesmyslná válka vzala možnost hrát. Jako kapela rádi pomáháme konkrétním lidem, a darujeme proto nástroje tam, kde pomůžou znovu zajistit obživu a vrátit se k milované profesi. Hudba má velkou léčivou a hojivou moc a i v největší temnotě umí zažehnout plamen naděje na lepší život,“ popisuje okolnosti vzniku písně zpěvák a kytarista Jiří Rain.

Krom hudebních úprav se Nechtěná dočkala i jazykových úprav. Část textu nyní zpívá v ukrajinštině Viktorie Surmøvá, která má ve východoevropské zemi kořeny. „Můj táta je Ukrajinec, a příchod války mě tak dost silně zasáhl. Místo slz a depresí jsem se ale rozhodla pomáhat prací a zpěvem. Když mi Jirka nabídl ženský zpěv v Nechtěné, neváhala jsem ani vteřinu. Emocionální náboj původního textu získal v ukrajinštině ještě další rozměr. Velký dík patří producentovi Jarovi Celujkovi ze studia JARO SOUND, který bez nároku na honorář celou skladbu hudebně zprodukoval. Stejně jako já cítí lidskou povinnost pomáhat našim soukmenovcům v této temné době,“ komentuje své zapojení česko-ukrajinská zpěvačka.

Nechtěná/Небажана se dočkala i klipového zpracování, jehož realizace se chopil zkušený tvůrce klipů a hudebník Michal Skořepa (Stroy, Pan Lynx). „Každá válka je hrozná a pokaždé to odnesou obyčejní lidé, a to na všech stranách,“ uvádí Skořepa.

Píseň Nechtěná/Небажана podporuje INTV, spol. s r. o., česká společnost zajišťující satelitní internetové připojení. Na počátku války pocítila kybernetický rozměr války na vlastní kůži. Výtěžek ze streamingu písně na všech digitálních platformách půjde na nákup hudebních nástrojů pro dospělé i dětské muzikanty, kteří z Ukrajiny přesídlili do České republiky a chtějí zde i nadále hudebně působit. Píseň produkoval věhlasný ukrajinský producent žijící v Praze, Jaroslav Celujko ve svém studiu JARO SOUND. Nechtěná dostává tímto již druhý charitativní rozměr. Poprvé upozorňovala na problematiku dětí z dětských domovů.

Související odkazy:
www.open.spotify.com/track/6L7lEOOaeRx9idzY7MMcgJ
www.facebook.com/sebastienband
www.sebastienofficial.com
www.instagram.com/sebastien_band


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 627

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *