RockShock

Internetový rockový magazin

Respektovaný kytarový youtuber, přední světové kytaristky nebo workshopy s Pavlíčkem, Ostrouchovem i Chromkem. Festiwall doplňuje program na září

Text: BrainZone Promotion

Největší český veletrh hudby a hudebních nástrojů Festiwall, který je zároveň třídenním hudebním festivalem s atraktivním line-upem, oznamuje finální program. Kromě již avizované koncertní pocty Radimu Hladíkovi nebo kapely MEGATONS STARS BAND se v areálu Kytary.cz v pražských Modřanech představí od 9. do 11. září pestrý program plný koncertů, workshopů, výstav a seminářů. Z Velké Británie dorazí například fenomenální kytarista CHRIS BUCK a jeho aktuální kapela CARDINAL BLACK, hlavní scénu opanuje fusion/jazz/metalová skupina PANZERBALLETT s hostujícím bubeníkem Virgilem Donatim a milovníky kytarové hudby potěší jedna z nejrespektovanějších kytaristek současnosti LARI BASILIO i její evropská souputnice YASI HOFER.

Vstupenky na všechny tři dny stojí v předprodeji 490 Kč, sobotní koncerty 290 Kč, nedělní 390 Kč a vstupné na samotný veletrh 99 Kč na den. Děti do 140 cm mají vstup zdarma. Předprodej je v síti TicketLIVE.

Projekt Festiwall, za kterým stojí Kytary.cz, je úspěšnou součástí české hudební scény od roku 2016. Za tu dobu představil hudební komunitě desítky koncertů a workshopů i stovky unikátních hudebních nástrojů. Od počátku je místem, kde se střetávají čeští i zahraniční umělci a kde vznikají nové a originální hudební zážitky. „Na Festiwallu najdete na jednom místě vše, o čem sní každý aktivní hudebník. Na rozdíl od jiných festivalů u nás většina vystupujících plánuje i workshopy pro veřejnost, takže se lze leccos přiučit od těch nejlepších,“ říká ředitel marketingu Kytary.cz Filip Černý a dodává, že letošní veletržní část bude výrazně větší než v minulých letech. „Uvidíte u nás renomované nadnárodní giganty i menší české výrobce a kytaráře. Těšit se můžete i na veletržní slevy a soutěže o skvělé hudební ceny,“ dodává.

Základním pilířem letošního koncertního programu Festiwallu bude Pocta Radimu Hladíkovi s kapelou BLUE EFFECT, MATADORS nebo big bandem KYX ORCHESTRA s řadou hostů. Atraktivní bude i soutěž o nejlepší hudební design, jež vyvrcholí koncertem Megaton Stars Band. Skvělou skupinu pod vedením kytaristy Karla Vošty doprovodí patnáct úžasných zpěváků a zpěvaček, kteří vystřihnou svoji poctu hitům známých interpretů a kapel.

Kytarista a youtuber Chris Buck, který získal v roce 2019 ocenění ‘Nejlepší nový kytarista na světě‘, přiveze svoji novou kapelu Cardinal Black, se kterou sbírá jeden úspěch za druhým. Poté, co v květnu 2021 vypustili debutový singl Tell Me How It Feels, trvalo necelých 24 hodin, než skladba sesadila Noela Gallaghera z prvního místa v iTunes Rock Singles Chart. O dva měsíce později to mělo být méně než 12 hodin, kdy se jejich EP vyšplhalo na první místo v žebříčku rockových alb iTunes i v žebříčku nejprodávanějších hitů Amazon Rock.

Legendární australský bubeník Virgil Donati je českému publiku známý i spoluprací na sólovém albu Michaela Kocába. Tentokrát do Prahy dorazí s německou fusion/jazz/metalovou mašinou Panzerballett, která umně kombinuje hráčskou virtuozitu, sofistikovanou rytmiku, jazzové a zároveň kovově úderné riffy a harmonické postupy i promyšlenou práci s barvou zvuku.

Pořadatelé letos přidali do programu i ženské interpretky. Jednou z nich je nejrespektovanější kytaristka současnosti Lari Basilio a druhou její evropská souputnice Yasi Hofer. „Brazilská kytaristka Lari Basilio je celosvětově uznávaná. Objevuje se vedle takových velikánů, jako jsou Steve Vai nebo Joe Satriani, který ji pozval jako první kytaristku na svůj festival G4 Experience,“ popisuje Filip Černý a dodává, že Steve Vai pozval na společné hraní i její německou kolegyni Yasi Hofer, která do Prahy dorazí s posledním albem Freedom.

Program Festiwallu doplní stálice YouTube kanálu Kytary.cz ON AIR s PAVLEM KUČEROU. Na seminářích se pak s diváky o své zkušenosti podělí přední čeští hudebníci jako MICHAL PAVLÍČEK, PETR OSTROUCHOV, BEATA HLAVENKOVÁ nebo LUKÁŠ CHROMEK.

Kompletní program naleznete zde na www.festiwall.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 575

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *