RockShock

Internetový rockový magazin

Tivolí hudební léto Vol. 5 – …na ose sever–jih

9. července 2022, Velké Březno, restaurace Tivoli

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Pivo, rockové koncerty pod širým nebem a rockeři k létu zkrátka patří, konečně už to vypuklo. Pátý ročník multižánrového hudebního festivalu Tivolí hudební léto ve Velkém Březně je v plném proudu a v sobotu 9. července 2022 pokračoval, tentokrát s názvem ‘…na ose sever–jih‘. Dnes si tam dali dostaveníčko rockoví hurikáni Seven, Trilobit-Rock a Stará škola. Festival se pravidelně koná v areálu restaurace Tivoli, který poskytuje dostatek prostoru pro fanoušky, spoustu míst k sezení, částečně zastřešených. Toho návštěvníci využili, neboť na začátku prvního koncertu poprchávalo.

V 15.30 hodin zahájila festival severočeská kapela TRILOBIT-ROCK. A není v hudební branži žádným nováčkem, od jejího vzniku uplynulo 20 let. Na svém kontě mají čtyři studiová alba a to poslední s názvem Tahle zem ještě voní novotou, neboť jej kapela vydala v dubnu 2022. Album obsahuje jak nové pecky, tak i starší, osvědčené songy. Počasí se během chvíle umoudřilo a vypadalo to na pořádný rockový mejdan. Celý více než hodinový set byl nadupaný těmi největšími peckami. Nechyběly songy Křížová cesta, Ještě to není tak zlý a Hlas. Celé vystoupení mělo šťávu a fanoušci si ho dokonale užili.

Po nezbytné technické pauze na přestavbu aparatury vystoupila hostitelská hardrocková kapela STARÁ ŠKOLA s programem Classic. Je to ostřílená kapela, která vznikla na konci roku 1983 z bluesrockové formace Omnia Blues Band. V dnešním setlistu nechyběla například pecka Hluboká duha – skladba, při které poznali českobudějovickou kapelu Seven. Mezi dalšími hitovkami byly také Často svíce jen plá, Ledový stín, Pohádkový bál a spousta dalších. Na fanoušcích bylo vidět, že se jedná o domácí kapelu, zpívali a užívali si skvělou koncertní atmosféru.

Zlatým hřebem večera byl koncert českobudějovických SEVEN. A jak je u téhle skvělé kapely zvykem, i tentokrát si připravila pro publikum úžasnou show plnou ohně.  Hned v úvodu zpěvák Jirka ‘Kombi‘ Komberec poděkoval pořadatelům za pozvání a pak už hudební show začala. A byla to show jak se patří. Skvělá hudba, texty, jedinečný zpěv ‘Kombiho‘, kytarová sóla. Megapecky jako Život, Myšlenky, Zlo, Pláč andělů, ohně, zapálené kytary a paličky, hra na kytary elektrickou vrtačkou. Mě osobně, tak jako vždy, opět uchvátila instrumentální skladba Zpěv velryb, kterou vyšvihl zakladatel kapely, famózní kytarista Honza ‘Kirk‘ Běhunek.  Fanoušci se skvěle bavili a užívali si dnešní vystoupení. Seven mají vždy luxusní vystoupení, vychytané do nejmenšího detailu – zkrátka to byla dokonalá pastva pro uši i pro oči.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2259

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *