RockShock

Internetový rockový magazin

Dark Gamballe v novém klipu jako nevyléčitelní snílci

Text: Jiří Olszar

DARK GAMBALLE si snad splnili už všechny muzikantské sny, přesto však zůstávají nevyléčitelnými snílky a dál rozvíjejí svou hudební fantazii. Tentokrát svou obrazotvornost naplno rozprostřeli ve zcela novém, i když poněkud retrospektivním videoklipu Nenapravitelný.

Tvrdě crossoverová parta z Vyškova toho má za sebou opravdu hodně. Na kontě má už čtrnáct řadových alb, z nichž to debutové Sex’N’Death vyšlo přesně před třiceti lety – tehdy ještě pod původním kapelním názvem Dark. Poslední deska Romance panenky a kladiva, ze které pochází i aktuální video snímek Nenapravitelný, vyšla v loňském roce.

Skupina má na kontě i spoustu skvělých, graficky různě zpracovaných videoklipů, na kterých spolupracovala s mnoha významnými filmovými tvůrci, jako jsou například David ‘Havran‘ Spáčil, Pavel Otevřel, Milan ‘Tie‘ Škrob, Jirka Miškeřík, Jan ‘Strup‘ Vogel, Martin Ferko nebo Michal Šteflovič. Ve výčtu samozřejmě nemůže chybět ani Cyberolas, který vtiskl život pohyblivým obrázkům v aktuálním snímku Nenapravitelný.

Cyberolas pojal nový videoklip zcela originálně a zároveň retrospektivně. Zpěvák Desed coby televizní moderátor provází diváky ‘gamballskou‘ historií, a tak zde můžeme narazit na vzpomínky odkazující například na Kult samorostu, Romance panenky a kladiva, Kamikadze, Mixér a další, již dříve uvedené videoklipy. Vše je samozřejmě graficky dokonale zpracované, což je pro Cyberolase vlastně typické. Ostatně fanoušci se s jeho prací mohli setkat například ve videoklipech kapel, jako jsou Forrest Jump, Insania, Rhodian a mnoho dalších.

Vydejte se tedy cestou necestou k dalšímu dílu ‘gamballského‘ seriálu a nenechte si nikým vzít svou fantazii v hlavě!

Související odkazy:
www.darkgamballe.cz
www.facebook.com/DARKGAMBALLE
www.bandzone.cz/darkgamballe


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 818

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *