RockShock

Internetový rockový magazin

Doga a Alkehol v Hořepníku, to byla jízda králů!

1. července 2022, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Před dvěma týdny začala nová sezona v Letním parketu Hořepník dvojkoncertem kapel Argema a Tublatanka. Letošní rok bude opět nabitý skvělými kapelami, jako jsou Doga, Alkehol, Harlej, Morava, Arakain, Dymytry, Trautenberk, Rybičky 48 a další. Takže se máme až do 16. září nač těšit.

První prázdninový den, pátek 1. července 2022, jsme vyrazili do Letního parketu Hořepník na vystoupení kapel Doga a Alkehol, které jsou vždy zárukou skvělé muziky a parádní atmosféry. Už po cestě do Hořepníku se obloha dost zatáhla a vypadalo to na pěknou bouřku. Při příjezdu byl už pořádný liják, a tak není divu, že jsme se obávali, jak to dnes dopadne. Pořadatelé to ovšem nezabalili. A dobře udělali, protože těsně před začátkem koncertu déšť ustal a po celou dobu bylo pěkně.

Ve 21 hodin odstartovala dnešní akci kapela ALKEHOL, která letos slaví 30 let na hudební scéně a v květnu letošního roku vydala po čtyřech letech nové, velmi povedené album Haleluja. První pecka, která odstartovala dnešní dvojkoncert, byla již tradičně Hospodo nalejvej, která dostala fanoušky okamžitě do varu. Devadesátiminutový koncertní set byl plný megahitů jako Lejboy, Víkend, Máme spoustu chlastu, Nechte vlajky vlát, Rockeři a další. Nemohl chybět Spalovač chlastu a přídavky Na slamníku a Buráky. Byla to skvělá show s tradičními mlhovými gejzíry, plná parádní muziky s říznými texty a chytlavými melodiemi. Fanoušci si užívali vystoupení Alkáčů od prvních až do posledních tónů.

Krátce po 23. hodině spustila svoji laserovou a světelnou show fanoušky zbožňovaná kapela DOGA, která doslova vlétla na pódium a zahrnula natěšené fanoušky směsicí těch největších hitů. V listopadu 2021 vydala kapela jedenácté řadové album s názvem Respekt. Na jaře se vypravila do USA, aby zde natočila videoklip Route 66, který má za necelé dva měsíce od zveřejnění téměř 150 tisíc zhlédnutí. Také dnes tuto parádní pecku z nového alba fanouškům zahrála. Devadesátiminutový set obsahoval také megahity Zelená, Beskydy, Od soumraku do úsvitu, Až jednou slunce nevyjde, Nejsi nevinná, Dej mi duši svou a další. Na závěr nemohla chybět pecka Poletuju. Skvělá, dynamická muzika, parádní zpěv démonického frontmana Dogy Izziho, nadšené publikum, spousta světel a laserových efektů, balonky, konfety, precizně připravené pódium… Asi tak by se dal popsat koncert této úspěšné české hardrockové kapely, která se pyšní velkou fanouškovskou základnou. Izzi na samotný závěr poděkoval pořadatelům, osvětlovačům, zvukařům, ale hlavně přítomným fanouškům za vytvoření parádní koncertní atmosféry.

Co říct na závěr? Tak jako pokaždé v Hořepníku – perfektní organizace, zázemí pro kapely i fanoušky bylo skvělé, dostatek občerstvení a nápojů za velmi přijatelné ceny a parádní atmosféra v krásném prostředí.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 3953

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *