RockShock

Internetový rockový magazin

Album Miloš Dodo Doležal & Vitacit 1986–1991 Revisited Part 2. uzavírá vydání legendárních nahrávek

Text: Warner Music

Vydáním alba Miloš Dodo Doležal & Vitacit 1986–1991 Revisited Part 2. se uzavírá vydání legendárních nahrávek slavné metalové skupiny VITACIT. Vychází v podobě 2CD a následovat bude i 2LP.

Album je druhou částí studiově zpracované tvorby Vitacitu s Milošem ‘Dodo‘ Doležalem, a uzavírá tak celou kapitolu této cesty. Kytarista a producent na něj zařadil známé songy, ale i kusy z nikdy nevydaného materiálu té doby.

„Speciálně songy Bohům vstříc, Skály, Levná lež a Hlas vznikaly v závěrečné fázi před rozchodem. Ze zkušebny se dochovaly celé songy a fragmenty textů, které jsem po letech dokončil,“ uvádí Doležal.

Po 35 letech je tak možné slyšet mnoho znovu nahraných písní, které kolují mezi fanoušky jen v koncertních nebo demo verzích. ‘Dodo‘ natočil pouze ty skladby, které na koncertech zpíval nebo k nim má osobní autorský vztah, při zachování soundu z té doby, s minimem střihů. Většinou je vše zahráno a zazpíváno v jednom zátahu kvůli autentičnosti.

„K nově natočeným stopám jsem vytáhl dobové záznamy od fanoušků a zkombinoval je. Přidal jsem i autentické kytarové sólo z roku 1987 také zachycené fanoušky. Touto nahrávkou je myslím celá kapitola této cesty uzavřena. Věřím, že všem příznivcům udělá radost,“ zakončuje svůj komentář k vzniku alba Miloš ‘Dodo‘ Doležal.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 584

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *