RockShock

Internetový rockový magazin

Pořadatelé charitativního festivalu HellPdays připravují dražby originálních hodin

Text: Jiří Olszar

Charitativní festival HellPdays, který se uskuteční ve dnech 19.–20. 8. 2022 u přehrady Olešná u Frýdku-Místku, přinese nejen spoustu prvotřídní muziky světového měřítka a ve spolupráci s Červeným křížem bude pomáhat dobré věci, ale nabídne návštěvníkům i zajímavé dražby. Během festivalu se budou dražit originálně zpracované nástěnné hodiny v dřevěném designu, které budou zdobit nejen loga účinkujících kapel, ale i originální podpisy vystupujících hudebníků. Pořadatelé postupně na Facebooku odhalují, které skupiny budou mít svůj originální ‘suvenýr‘ k dispozici.

Line-up prvního ročníku budou z větší části tvořit tuzemské rockové či metalové špičky, ale dorazí i interpreti světové úrovně. Hned trojice hlavních hvězd přijede z Německa a každá z nich se může pyšnit přívlastkem ‘legenda‘. Fanoušci již netrpělivě vyhlížejí nové album GRAVE DIGGER, které vyjde pod názvem Symbol Of Eternity letos v srpnu, a skupina jistě nabídne jeho ochutnávku. Drsní ASSASSIN pak potěší především milovníky thrash metalu. Po menší pauze už jsou 20 let zpět a jsou pořád ve formě. Podobně jsou na tom i kultovní STORMWITCH, kteří se rovněž v roce 2002 vrátili na scénu, aby si vydobyli zpět svou pozici ve světovém metalu. TSA v původní sestavě už bohužel nebude možné nikdy vidět, přesto se mohou příznivci této polské heavy legendy těšit na TSA MICHALSKI NIEKRASZ KAPŁON, kteří jim kultovní metalové hymny připomenou. Dalším zahraničním hostem budou heavy/thrashoví KRYPTOS, kteří dorazí až z Indie a představí svoji stále aktuální ‘nebezpečnou‘ nahrávku Force Of Danger.

I tuzemská želízka v ohni budou velice žhavá. Chybět nebude populární LIMETALL, jejichž nepříliš staré hity u fans už doslova zlidověly. K legendám lze jistě zařadit i teplickou kapelu MOTORBAND, jejíž muzika určitě není jen Černá & bílá. Novou muzikou potěší všechny přítomné i havířovští BASTARD, kteří před nedávnem představili nový třískladbový singl Krupiér. Dokonalý hudební zážitek ale slibuje i novojičínská PORTA INFERI či znovuzrozená parta FORREST JUMP, která přežila silné personální zemětřesení. Svým příjemným hard rockem potěší zejména místní návštěvníky doslova domácí skupina 100NA100. Prvotřídní death/thrashový nářez bude možné slyšet v podání ostravských NAHUM a nový koncertní set představí orlovští heavymetalisti AHARD. Za domácí lze jistě považovat i symfo/blackovou formaci WELICORUSS, která má své kořeny v daleké Sibiři. Zkušenostmi bohatá, ovšem v letošním roce debutující kapela METAL FACTORY potěší všechny, kdo mají rádi spojení tvrdého metalu, melodií a dívčích vokálů. Pořádný metalový bordel budou servírovat speed’n’rolloví OCELOT, a to podobně jako na svém loňském, výstižně pojmenovaném počinu Bordell Roll; podobně dobře nakopnou všechny přítomné i DANGAR SIX z Jablonce nad Nisou.

Vstupenky je možné pořídit v předprodejní síti TicketLIVE (www.ticketlive.cz) za předprodejní cenu 900 Kč. Zde je možné zakoupit i V.I.P. vstupenky či parkovné a místo ve stanovém městečku. Na místě budou vstupenky k mání za 990 Kč.

Videa:
Grave Digger – www.youtube.com
Assassin – www.youtube.com
Stormwitch – www.youtube.com
Kryptos – www.youtube.com
TSA Michalski Niekrasz Kapłon – www.youtube.com

Související odkazy:
www.hellpdays.cz
www.facebook.com/hellpdays
www.facebook.com/events/643854416607370


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1490

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *