RockShock

Internetový rockový magazin

Největší hity i nová deska: Velkolepý koncert Evanescence už tento pátek ve Foru Karlín

Text: fource.cz

Americká skupina EVANESCENCE v čele s charismatickou Amy Lee přijede už 10. června do pražského Fora Karlín představit své páté studiové album The Bitter Truth. To ovlivnily globální krize i osobní ztráty v rodinách členů kapely. Jako speciální host se představí stoupající britská formace YONAKA. Vstupenky (1290 Kč) jsou stále v prodeji v síti Ticketmaster.

Evanescence přijedou do Prahy po čtyřech letech a vyprodaná tour s orchestrem se tentokrát vrací k jejich rockovým kořenům. Sama Amy Lee dvacetiletou dráhu kapely a nové album připodobňuje k uzavírání kruhu. „Loni jsme vydali desku, kterou milujeme, a v tom nejhorším období pandemie jsme do ní vložili svá srdce. A to, že ji nyní konečně můžeme lidem představit naživo, je úžasný pocit,“ řekla v aktuálním rozhovoru pro server Novinky.

Kapela rozhodně nezanevřela na největší hity, naopak k nim chová stejně jako fanoušci vřelý vztah. „Jde o velkou součást mého života, jde i o velkou součást životů jiných lidí, takže je skvělé užít si ten okamžik společně naživo,“ dodává Amy Lee ke skladbě Bring Me To Life v rozhovoru pro červnový magazín Headliner.

Jejich dvěma cenami Grammy oceněné debutové album Fallen (2003) je pátým nejprodávanějším albem 21. století. Evanescence v té době stáli na vrcholu vlny nu-metalu, která vrátila tvrdou kytarovou hudbu do popředí zájmu. Z rádií po celém světě v té době zněly jejich písně jako My Immortal nebo Going Under. Jejich průlomový hit Bring Me To Life se nesmazatelně otiskl do popkultury nulté dekády.

Na The Bitter Truth se Amy Lee vyrovnává se smrtí svého bratra, ale popisuje také novou zkušenost z odloučení v rámci domácí izolace během pandemie i její ekonomický dopad na americkou společnost. Stejně tak reflektuje etnické nerovnosti a nepokoje z loňského roku. Deska The Bitter Truth je připomínkou toho, že je zapotřebí čelit realitě, i když se to někdy zdá téměř nemožné.

FB událost – www.facebook.com/events/453094155951899

Související odkazy:
www.evanescence.com
www.weareyonaka.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 597

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *