RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Vltava vydá na podzim nové album v nejlepší sestavě. Poslechněte si první singl

Text: BrainZone Promotion

Jedna z nejosobitějších českých hudebních skupin VLTAVA vydá letos na podzim sedmé řadové album Spass muss immer sein. Na nahrávce posluchači uslyší velmi osobní písně inspirované mimo jiné vzpomínkami na dětství, otcovstvím, láskami nebo starými zkušenostmi z minulých životů. „Nic nezralého, některá témata jsem v sobě nechal převalovat desetiletí,“ popisuje zpěvák a kytarista Robert Nebřenský. Jako ochutnávku vypustili do světa první singl Do vody dál!

Singl na streamovacích službách: www.lnk.to/9spqkp3B

Na Spass muss immer sein začali hudebníci pracovat už dlouho před covidovým zákazem veřejného vystupování, ale nejvíc práce vykonali během něj. „To naše více než dvouleté setkávání nad novými písničkami patřilo k tomu nejlepšímu, co se nám v té době podařilo zažít,“ popisuje zpěvák a kytarista Robert Nebřenský. Posluchači na albu uslyší kapelu v nejlepší sestavě, známé už z předchozí desky Čaroděj. Kromě Nebřenského tedy i Františka Svačinu (klávesové nástroje), Tomáše Uhlíka (basová kytara), Ondřeje Pomajsla (bicí nástroje) a Ondřeje Klímka (saxofony, flétna).

Fragmenty prvního singlu Do vody dál!, který doprovází lyric video, vznikly podle Roberta Nebřenského již v roce 1998. „Už tehdy jsem si poznamenal slova první sloky ‚Schovej si svůj život klidně na památku, voni, tak vzácnej tvor, smějou se mi honem rychle do foťáku, než ke dnu klesne vor‘,“ vzpomíná zpěvák, který prozrazuje, že píseň pojednává o smrti, přestože to posluchači tak vnímat nemusejí.

„Skladba přibližuje setkání s trochu podezřele světským převozníkem na řece zapomnění. Tu si řekne o cigáro, tu nabízí, že pasažéra ještě za peníze vyfotí. Je to skoro filmová představa o umírání, které může být málem úsměvné, do té doby, než cestující zjistí, že sedí u vesel s dalšími ‘otroky na věčnost‘ v nekončící řadě,“ vysvětluje Nebřenský, jenž v refrénu zpívá, že „tam, kam jedem, dojedem“.

Přes přítomnost vážnějších témat jako Do vody dál! nebude nová Vltava žádným smutným albem. „Pokud hodláme opět věnovat tolik životní energie na stvoření nové desky, tak si musíme přát, aby byla nejkrásnější na světě. Jinak to nemá cenu. Zábavná, pozitivní a pro zájemce také hluboká. Vltava jako idealistický projekt k záchraně světa si ani jiný přístup dovolit nemůže. Vltava svým koncertním působením a vlivem skladeb z dosavadních šesti řadových alb zatím oddálila zánik naší civilizace minimálně o několik let,“ uzavírá frontman.

Související odkazy:
www.hudebniskupinavltava.cz
www.facebook.com/hudebniskupinaVltava


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 581

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *