RockShock

Internetový rockový magazin

Open (F)air Music se vrací na brněnské výstaviště

Text: Martin Brzobohatý

Klub Fléda je po loňském úspěchu zpět s velkými koncerty Open (F)air Music, které proběhnou pod širým nebem na brněnském výstavišti. V letních červnových dnech se představí šest domácích kapel na čtyřech koncertech a dva zahraniční interpreti. Akce opět proběhnou před pavilonem Morava, ikonickou stavbou bytostně spjatou s městem Brnem.

První hvězdou koncertní série budou už 7. června BILLY TALENT. Kanadští emo rockeři už téměř dvě dekády určují trendy ve světových hitparádách. Na svém kontě mají desítky hitů jako Fallen Leaves nebo Surrender, které zná téměř každý. Nové album Crisis Of Faith je navíc důkazem, že Billy Talent s časem zrají jako víno. Kapele původem z Ontaria předskakují kapely LEONIDEN a CREEPER, které si ve střední Evropě budují čím dál větší fanouškovskou základnu. Koncert proběhne ve spolupráci s Rock For People.

Program pokračuje už 9. června, kdy pod širým nebem vystoupí domácí striptérsko-muzikální formace MIG 21. Brněnskému publiku dobře známí showmani v čele s Jiřím Macháčkem rozvířili na minulém Open (F)air divoký večírek. Jejich vystoupení platí za jedno z nejživelnějších a nejenergičtějších u nás. Loňské album Džus noci se setkalo s úspěchem jak u fanoušků, tak kritiky. Několik písní si už také našlo cestu do kánonu nejoblíbenějších písní kapely.

RYBIČKY 48 vystoupí se svou show podpořenou mocnými ohňostroji a pyroefekty 14. června. Pop-punková smršť v podání skupiny, která za svoji kariéru odehrála více než tisíc koncertů a předskakovala legendárním The Offspring, letos oslavuje dvacetileté výročí. Kapela známá svými vtipnými a satirickými texty nedávno vydala nový singl Běž domů, Ivane. Ten na YouTube za necelé tři týdny stihl nasbírat téměř půl milionu zhlédnutí.

Pro obrovský loňský úspěch opakujeme také doposud největší koncert v historii Open (F)air Music, dvojkoncert J.A.R. a MONKEY BUSINESS. Dvě kapely, které spolu soupeří o titul funkových králů, netřeba představovat. Spojuje je osoba centrálního mozku v podobě Romana Holého. Vystoupení kapel bývají beznadějně vyprodaná několik týdnů dopředu.

Sobota 18. června bude v režii crew Mindicted, která do Brna přiveze jedno z největší jmen současné drum and bass scény: belgického DJ a producenta NETSKÉHO. Netsky má za sebou hraní na největších světových festivalech jako Coachella nebo Tomorrowland a je známý jako mistr remixů. V subžánru liquid funk je považovaný za bezkonkurenční hvězdu.

Letošní cyklus Open (F)air uzavře 23. června koncert, kdy se na pódiu v průběhu večera vystřídají hned dva interpreti: nespoutaná GAIA MESIAH a nitranští bernardýni HORKÝŽE SLÍŽE. Česká rocková stálice Gaia Mesiah se před lety vrátila po delší pauze s novou mízou a od té doby válcuje domácí pódia s nadpozemskou energií. Horkýže Slíže se svými refrény ‘silnými jak hovado‘ baví publikum už neuvěřitelných 30 let. Stále je ale neopouští vtip ani punkový duch. Jedinečné spojení dvou fenomenálních kapel.

Předprodej je spuštěn v sítích SMSticket.cz a GoOut.cz. Vstupenky se prodávají na každý koncert zvlášť, nelze koupit společnou vstupenku na více večerů.

Open (F)air Music – 7.–23. června 2022 – Brno, areál BVV

Události na Facebooku:
07. 06. – Billy Talent (CA)
www.facebook.com/events/2786418841591114

09. 06. – Mig 21
www.facebook.com/events/381934889975545

14. 06. – Rybičky 48
www.facebook.com/events/696233925152184

15. 06. – J.A.R. & Monkey Business
www.facebook.com/events/374914494175161

18. 06. – Netsky (BE)

www.facebook.com/events/371906444900746

23. 06. – Horkýže Slíže & Gaia Mesiah
www.facebook.com/events/669685394247893


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 778

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *