RockShock

Internetový rockový magazin

Džemfest prodává lístky s tajemstvím

Text: Ondřej Polák

Festival Džemfest zahájil předprodej vstupenek na svůj 22. ročník, který se uskuteční 21. října 2022 v Domě kultury Šumperk. Lístky na oblíbenou akci jsou k mání s výraznou slevou. Má to ale háček. Pořadatelé nezveřejnili program.

Slevová akce pojmenovaná Zajíc v pytli se koná každoročně a její popularita u návštěvníků Džemfestu roste. „První rok jsme takto prodali asi dvě stovky vstupenek, vloni už přes pět stovek. Máme upřímnou radost, že lidé nakupují lístky půl roku dopředu, aniž by znali program. Vážíme si takové důvěry,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.

Vstupenky za speciální cenu 299 korun si zájemci mohou nyní objednávat na webových stránkách www.dzemfest.cz. Po zveřejnění programu 1. června lístky podraží na 449 korun a v den akce se cena zvedne o další stokorunu. Ovšem to už může být pozdě, v den konání festivalu jsou vstupenky zpravidla vyprodané.

„Díky akci Zajíc v pytli mohou party kamarádů a kamarádek ušetřit na vstupném opravdu hezké peníze, které jim pak zbudou třeba na dodržování pitného režimu během Džemfestu,“ dodává s úsměvem Tomáš Drenka.

Online objednávka Zajíce v pytli probíhá na www.dzemfest.cz, kde také zájemci najdou více informací o festivalu.

O festivalu
Festival Džemfest, který se koná od roku 2000 v polovině října v Šumperku, patří mezi nejúspěšnější akce v kraji. Každý ročník je vyprodaný (1600 lidí na hlavní scéně) a zřejmě se jedná o největší rockový festival konaný pod střechou v ČR. Vedle hlavního programu se v rámci Džemfestu koná řada doprovodných kulturních akcí, jako například literární večery, alternativní koncerty či filmová scéna.

Džemfest se pravidelně orientuje také na sociální oblast, využívá popularity u mladých lidí při kampani Daruj Fest, kterou mobilizuje k darování krve a krevní plazmy. Každý rok Džemfest navštěvují děti z dětských domovů, aby na vlastní kůži zažily (často svůj první) festival. V roce 2014 obdržel Džemfest Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a o rok dříve získal ve stejné kategorii Cenu města Šumperka.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 572

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *