RockShock

Internetový rockový magazin

The Neal Morse Band se vrací do Česka s novým albem

Text: BrainZone Promotion
Foto: archiv RockShocku

THE NEAL MORSE BAND hodlá po třech letech opět vyprodat brněnské SONO. Před třemi lety mu tleskalo vyprodané brněnské SONO Centrum, kterému se s kapelou odvděčil i tím, že celý večer zaznamenal na živé album. Nyní se multiinstrumentalista Neal Morse 9. června na místo vrátí znovu.

A opět ho doprovodí výtečný band, ve kterém nebude chybět legendární bubeník Mike Portnoy, klávesista Bill Hubauer, kytarista Eric Gilette a baskytarista Randy George. Jejich koncert začne v 19.00 hodin. Vstupenky jsou v předprodeji v sítích Ticketportal a GoOut.

Kapela do Brna přiveze novou nahrávku Innocence & Danger. Po dvou dvojalbech s jednotícím příběhem jde o kolekci samostatných písniček. „Navazujeme tak na naše první album, i když nová nahrávka obsahuje disky dva,“ směje se bubeník Mike Portnoy, který je známý především ze svého působení v Dream Theater. Zároveň je držitelem mnoha ocenění, která uděluje časopis Modern Drummer Magazine. „Oproti našemu původnímu záměru napsat a nahrát jedno album se nám nakonec sešlo tolik myšlenek a nápadů, že jsme si nemohli pomoct,“ dodává.

I přes rockové vypalovačky nebudou ochuzeni ani milovníci epických skladeb. „Na Innocence & Danger je i půlhodinový a jeden dvacetiminutový epos. Neuvědomoval jsem si, že jsou tak dlouhé, když jsme je nahrávali. Bylo to, jako když sledujete skutečně strhující film a neřešíte, zda má tři hodiny. Rovněž jsme napsali kratší písně, některé s popovým nádechem, některé tvrdší a některé s akustickými pasážemi. Jsem nadšený celým albem, skutečně,“ dodává frontman Neal Morse, který zve příznivce progresivního rocku na 9. června do Brna.

FB událost – www.facebook.com/events/985606938724963


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 593

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *