RockShock

Internetový rockový magazin

Festival Brod 1995 zve na Dubiozu Kolektiv, Monkey Business, Wohnout, Mňágu a Žďorp i TH!S s Vojtou Kotkem

Text: Smart Communication
Foto: Pavel Novák

Na pestrou žánrovou hudební směsici opět láká festival Brod 1995, který se letos uskuteční 20. srpna v areálu Na Kutilce v Českém Brodě. Jednodenní festival přináší v koncentrované podobě ska, dub, reggae i funk, a hlavně rock v širokém generačním i stylovém záběru. Láká na přední jména české hudební scény a poprvé také na jednoho skvělého hosta ze zahraničí.

Energickým zahraničním headlinerem bude bosenská parta DUBIOZA KOLEKTIV, která si svou balkánskou smrští ska, punku, reggae, dubu, elektroniky a hip-hopu získala fanoušky napříč Evropou i za Atlantikem a má za sebou úspěšné sety na těch největších festivalech včetně Glastonbury, Szigetu, Roskilde nebo Lollapaloozy. Brodský festival bude jedinou letní hudební zastávkou této divoké partičky u nás. MONKEY BUSINESS představují jistotu skvělého funku v podání špičkových muzikantů v čele s Romanem Holým a charismatickými zpěváky Matějem Ruppertem a Terezou Černochovou, ale i WOHNOUT bratří Homolů jistě pojede na plný plyn. Písničky MŇÁGY A ŽĎORP jsou přehlídkou hitů, jejichž upřímná sdělnost spolehlivě funguje už na několikátou generaci fanoušků, a nekompromisní nálož v plné formě slibují i dámy z GAIA MESIAH, které hravě dokážou, že ženská energie je jedním z pilířů rockové hudby. Adam Lanči aka Cocoman představí svůj nabušený projekt COCOMAN & 2127 SOUNDS, v němž se role riddim bandu ujala elitní sestava jazzových a popových muzikantů mladé generace, jako jsou kytarista Antonín Dlapa, klávesista Jan Steinsdorfer, baskytaristé Matěj Černý nebo Matěj Havlíček či perkusisté Adam Koller, Petr Hanák nebo Marek Antoňů.

Kapela TH!S s Vojtou Kotkem na pozici spolehlivého baskytaristy rozhýbe festivalové publikum nejen svým novým singlem Dance! a stejně dobře si jistě povede legendární TONY DUCHÁČEK & GARAGE. PROHRÁLA V KARTÁCH je fenoménem klubové scény devadesátek a koncertní dráhu takřka pověsili na hřebík. Na festivalu Brod 1995 odehraje tahle legendární malostranská post-punková formace jediný koncert roku 2022. Pořadatelé ale nezapomínají ani na nejmladší muzikantskou generaci a nabízejí hned dvě dravé štiky z tuzemských hudebních vod. Vystoupí očekávaní THE SILVER SPOONS, jejichž cit pro rockový hit potvrdil producent Danny Saber, který produkoval jejich Heʼs Got My Money Now a spolupracoval předtím s The Rolling Stones, Davidem Bowiem či U2. Neméně zajímaví budou i jejich generační i styloví spřízněnci a parťáci z úspěšného společného turné, kapela DEAF HEART. A nabízenou příležitost jistě využijí i nadějní WILLOW.

„Dáváme šanci legendám i těm, jejichž mládí a energie jsou velkým příslibem. A poprvé v historii porušujeme tradici, že na našem festivalu hrají výhradně kapely české a slovenské hudební scény. Na druhou stranu Dubioza Kolektiv má u nás mnoho fanoušků a myslím, že svým neskutečným drajvem potěší i ty, kteří ještě neměli tu čest ji poznat,“ říká k letošní dramaturgii Petr Fořt z vedení festivalu.

Aktuální cena vstupenek je 540 Kč, cena je platná do konce dubna nebo do vyprodání této edice. Vstupenky je možné zakoupit v síti GoOut. Více informací na www.brod1995.cz. Festival se odehrává v nově upraveném areálu Na Kutilce.

Festival Brod 1995 vznikl v roce 2014 jako vzpomínka na místo a atmosféru, odkud vzešel festival Rock For People. Zakladatel obou festivalů Petr Fořt se této ideje ujal a založil novou tradici, která umožňuje zažít festivalovou atmosféru v průběhu jednoho dne s kvalitní dramaturgií, plným komfortním servisem v přívětivé atmosféře i těm, kteří nemohou nebo nechtějí absolvovat několikadenní hudební maratony, typické pro velké festivaly. Vytříbená česko-slovenská dramaturgie vytváří ucelený nabitý program festivalu v početné rodině českých hudebních festivalů.

Související odkazy:
www.facebook.com/ceskybrod1995
www.instagram.com/brod1995
www.youtube.com/channel/UCd-anpqizbaRC2zBlfomofw
www.open.spotify.com/user/brod1995


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 596

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *