RockShock

Internetový rockový magazin

Salamandra představila po osmi letech nový ‘Opus’

Text: Jiří Olszar

Dlouhých osm let trpělivě čekali fanoušci ostravské skupiny SALAMANDRA na následovníka poslední úspěšné řadovky Imperatus. A dočkali se jej právě tento měsíc, kdy světlo světa spatřil nový opus, nebo tedy přímo Opus Bohemica.

Příprava sedmé řadovky tedy trvala poněkud déle než u minulých nahrávek, což z velké části zapříčinilo poměrně velké personální zemětřesení, ke kterému došlo v roce 2020. Nová sestava doplněná o mladou talentovanou krev v podobě baskytaristy Patrika Hrnčíře, bubeníka Jiřího Gaduly a zkušeného zpěváka Tomáše Hradila (ex-Trezor, host skupiny Sjetý gumy) už ale začala pilně pracovat na novém materiálu.

Po jeho finální přípravě se skupina loni zavřela do vyhlášeného jablunkovského GM Recording Studia a také domácího Salamandra Studia v Šenově, kde natočila základní stopy pro budoucí nahrávku. Mix a mastering pak svěřili do rukou zkušeného německého mistra zvuku Christopha Beyerleina (Freedom Call, Feuerschwanz ad.) a Separate Sound Studia a studia Stem Masters. Podobně to bylo i v případě předchozí nahrávky Imperatus, takže o kvalitní zvukovou stránku není deska rozhodně ochuzena.

Kromě již zmíněné nové trojice se na nahrávce podílel i kapelník a zakladatel skupiny kytarista Pavel Slíva a také dlouholetá klávesistka a zpěvačka Hanka Šlachtová. V roli hostů se zde představil sólový kytarista Pavel Novotný (Salto, host na nahrávkách skupin Citron, Metal Factory a Trezor) a zpěváci Jan Prokeš a Láďa Tomis (ex-Bastard, ex-Doga, ex-Sjetý gumy ad.). Autorem obalu je známý brazilský grafik Jobert Mello, který má za sebou spolupráci s takovými kapelami, jako jsou například Sabaton, Iron Fire, Mad Max, Primal Fear, Sinner a mnoho dalších.

Opus Bohemica obsahuje celkem 12 nových songů, z nich tři jsou čistě instrumentální a první je zároveň výňatek ze symfonické básně Z českých luhů a hájů z cyklu Má vlast Bedřicha Smetany. Milovníci power/speed metalu si zde jistě smlsnou na parádních rychlých vypalovačkách, rozvážnější posluchači si naopak vychutnají majestátní metalové hymny s nádechem epiky a symfonických prvků.

Tracklist Opus Bohemica:
1. Bohemica (instrumental)
2. Awakening
3. Set The Fire
4. Mannequins
5. Lullaby
6. The Soul Of The Wolf
7. Another World
8. In The Darkest Hours (instrumental)
9. The Knights Of Blanik
10. Out Of The Void
11. Wheels Of Time
12. Time Of Hope (instrumental)

Související odkazy:
www.salamandra.cz
www.facebook.com/SalamandraCzOfficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 890

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *