RockShock

Internetový rockový magazin

Novoměstský Tuplák: Pivní a hudební slavnosti budou opět pomáhat dobré věci

Text: Jiří Olszar

Jednou z dalších letošních akcí, za kterou stojí organizace Naděje z kamionu, z. s., bude 19. a 20. srpna 2022 Novoměstský Tuplák. Ta se uskuteční podobně jako loni v areálu bývalých kasáren v Novém Městě nad Metují. A jak jistě mnozí tuší, akce bude mít charitativní charakter a stejně jako v loňském roce bude i letos pomáhat Mateřské škole a Základní škole speciální NONA, o. p. s., v Novém Městě nad Metují.

A jak samotný název napovídá, nebude to jen charitativní akce. Bude se jednat opět o oslavu našeho národního ‘pokrmu‘, neboť jak všichni dobře vědí, pivo je tekutým chlebem národa českého. Jedním z prvních přihlášených pivovarů je Pivovar Nová Paka. Ten bude zároveň oficiálním partnerem prvního speciálního dne, kdy se v novoměstském areálu představí legendární rocková skupina ABRAXAS, která je na světě už od roku 1976. Její frontman a jediný původní člen Slávek Janda jen před pár dny oslavil krásné 70. narozeniny. Předkapelou budou hardrock/metaloví RESTDAY z nedaleké obce Spy.

Oficiální hudební program je pak naplánován na sobotu 20. srpna a bude podobně jako loni žánrově velice rozmanitý. Na své si přijdou jak milovníci country, hard rocku, tak i metalu. Country kapela COUNTRYMENI z Litomyšle není na světě příliš dlouho – vznikla teprve v roce 2016 –, ale v jejích řadách najdeme zkušené muzikanty, takže jejich vystoupení nebude postrádat patřičnou kvalitu. Speciálním hostem pak bude zpěvačka IVETA JONOVÁ, kterou si můžou pamatovat především metaloví fanoušci z kapel Wishmasters, Symmerya, ale i dalších žánrově různorodých hudebních projektů. A podobně pestré vystoupení lze očekávat i v tomto případě.

Chybět nebude ani legendární country/rocková skupina GROŠÁCI, která je na světě už více jak čtyřicet let a přijede oprášit své ‘moderní‘ evergreeny. 16. 7. 2022 se Grošáci představí i na další akci Naděje z kamionu, z. s., kterou bude HOPEfest v Jičíně. Královéhradecký MANUÁL je kapela, která spolupracuje s Nadějí z kamionu, z. s., prakticky od samotného začátku a pravidelně vystupuje na jejích akcích, takže chybět nebude ani na Novoměstském Tupláku. Navíc s sebou přivezou i nové loňské album Válka bohů. Závěr celé akce pak bude patřit zkušené metalové partě KREYSON MEMORIAL. Svou debutovou desku Strážci plamenů vydali v roce 2019, ale už začínají pracovat na nových věcech, jak letos ostatně potvrdil velice výstižně pojmenovaný video singl Boj za svobodu.

Nezapomeňte sledovat FB stránky Naděje z kamionu, z. s., a FB událost, kde se dovíte další podrobnější informace. Navštivte i stránky Mateřské školy a Základní školy speciální NONA, o. p. s., abyste byli více v obraze a pochopili, že taková pomoc má opravdu veliký význam.

Související odkazy:
www.zsnonanmnm.cz
www.facebook.com/nadejezkamionu
www.facebook.com/events/433602398159377


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1000

One thought on “Novoměstský Tuplák: Pivní a hudební slavnosti budou opět pomáhat dobré věci

  1. Dobry den máme kapelu sotury a rádi by jsme si u vás zahraly. děkujeme za odpověď a tesime se na spolupráci s přáním hezkeho dne Buchar František

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *