RockShock

Internetový rockový magazin

JazzFestBrno a AQ spouštějí soutěž o lístky na hvězdné koncerty

Text: Jan Frič

Tradiční český výrobce reprosoustav AQ a festival JazzFestBrno oznámili spuštění soutěže o vstupenky na vystoupení nejočekávanějších hvězd letošního ročníku. Ve hře jsou lístky na vystoupení proslulé skladatelky a klavíristky HIROMI překračující hranice hudebních škatulek a také na koncert legendárního kytaristy MIKEA STERNA, který po více než čtyřiceti letech na scéně nepřestává udivovat impozantní technikou. Na oba koncerty bude možné získat hned dva lístky.

Soutěž bude probíhat na stránkách www.aqstudio.cz/partneria, informace o nových soutěžních otázkách budou zveřejněny i na facebookových profilech JazzFestBrno a AQ.

Koncert Hiromi: The Piano Quintet se uskuteční ve čtvrtek 28. dubna 2022 v Bobycentru Brno. Vystoupení Mike Stern & Bill Evans Band, které proběhne v brněnském SONO Music Clubu, se fandové dočkají 18. května 2022. Mimo soutěž lze vstupenky získat v prodejní síti www.goout.net.

Ohromující klavírní kvinteto
Hiromi uchvacuje širokou i odbornou veřejnost jak na Východě, tak na Západě, a to díky své tvůrčí energii, která překračuje hranice jazzových, klasických i popových škatulek a posouvá improvizaci a kompozici do nových sfér. Už dávno ji znají jazzoví fanoušci z celého světa a loni se díky vystoupení na olympijském ceremoniálu v Tokiu proslavila ještě výrazněji. Své debutové album Another Mind vydala v roce 2003 a od té doby přidala dalších třináct desek, ať už pod vlastním jménem, nebo se svými kapelami The Trio Project a Hiromi’s Sonicbloom. Spolupracovala také s řadou legendárních jazzmanů. Nahrávala i koncertovala s Chickem Coreou a s triem Stanleyho Clarka získala Grammy.

Její koncerty jsou velmi energické, vyznačují se směsí jazzu, progresivního rocku a vážné hudby. Ve svém nejnovějším počinu Silver Lining Suite demonstruje Hiromi svůj virtuózní talent a emocionální rozsah, když svůj um spojuje se smyčcovým kvartetem, které sestavil houslista Tatsuo Nishie, koncertní mistr Nové japonské filharmonie.

Vášeň, dynamika a vzrušení na pomezí jazz rocku a soulu
Kytarista Mike Stern a saxofonista Bill Evans se potkali v kapele Milese Davise. Už tehdy mezi nimi přeskočila muzikantská jiskra, kterou rozdmýchali do zářícího plamene v podobě vlastní kapely, pohybující se mistrně mezi jazz rockem a soulem. Mike Stern & Bill Evans Band vznikl roku 2013, tedy 23 let po jejich seznámení, a hudebníci jeho prostřednictvím předávají společně s baskytaristou Garym Graingerem a bubeníkem Dennisem Chambersem vášeň a vzrušení, které i hudební partitura jen těžko vyjádří.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 632

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *