RockShock

Internetový rockový magazin

Zavzpomínat na dobu, kdy jsme byli dětmi, k tomu nás nabádá kapela Bad Joker’s Cream ve svém zbrusu novém singlu

Text: Bad Joker’s Cream

Není novinkou, že ostravská hard/glamrocková kapela BAD JOKER’S CREAM plánuje v tomto roce vydat svou druhou dlouhohrající desku. Na tu fanoušci čekají už poměrně dlouho, ale podle všeho je letos čekání opravdu konec. To naznačuje zbrusu nový singl When We Were Kids, který vyšel 1. 4. 2022.

Album Pink World avizovala kapela Bad Joker’s Cream již několik let zpátky, dá se říct ihned po vydání předchozího počinu Behind The Mask. Fakt, že příprava druhé desky zabere tolik času, tenkrát netušili asi ani samotní interpreti, ovšem je nutné podotknout, s jakými problémy se svět v posledních letech potýká. To mělo samozřejmě vliv i na délku přípravy, neboť je všeobecně známo, že BJC spolupracují dlouhodobě se zahraničními studii a cestování se za poslední roky výrazně ztížilo. Nyní to ale vypadá, že Pink World pomalu nakračuje do cílové rovinky. Nejprve jsme měli možnost koncem minulého roku projít klasickou cestou hrdiny v klipu ke skladbě Be Alive. Nevšední pojetí a hlavně originální nápady režisérského týmu Mad Unicorn Pictures zapříčinily, že se klipu dostalo kladného přijetí. Ne náhodou si skladba držela slušná čísla jak na YouTube, tak i na platformách, jakými je např. Spotify.

Novým singlem budou BJC určitě usilovat o upevnění přízně nově získaných fanoušků, a proto se dá říct, že právě tento je pro posun klíčový. Druhou skladbou zároveň odhalí směřování celého alba. Když se zaposloucháte, zcela jistě dojdete k názoru, že album bude velmi rozmanité. Zatímco Be Alive byla víceméně popovější a psaná na míru střednímu proudu, ve When We Were Kids slyšíme prvky pro BJC typičtější. Skladba je výrazně kytarová, podpořená synťáky à la 80. léta a velkým plusem je návrat kytarového sóla, které ve skladbě předchozí zcela chybělo. Toto vše je ale doplněno moderním soundem, který má opět na svědomí švédský producent Per Aldeheim. Toto spojení je bezesporu velmi dobré, a díky tomu získává zvuk BJC parametry, které mohou konkurovat i kapelám na výsluní, a to nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí.

Oproti původním informacím se navíc When We Were Kids dočkala i obrazového ztvárnění, což je jistě milým překvapením pro všechny, které BJC zaujali. A opět se jedná o celkem netradiční a zajímavou myšlenku, umocňující smysl skladby. Vizuálně je klip těžko zařaditelný do konkrétní škatulky. Jedná se o něco mezi lyric a music videem a podstatnou část zde vyplňují animace. Jak kapela sama avizuje, scénář a nápad videa psal sám život. O režii, střih a grafickou stránku se pro změnu postaral Jindra Vrága (Mad Unicorn Pictures), který je podepsán již pod videem k Be Alive.

Členové kapely nám zde dávají jedinečnou příležitost proniknout k nim více do soukromí a zároveň nás klip nutí zavzpomínat na dobu, kdy jsme my sami byli dětmi. Ačkoliv obrazového materiálu z let minulých BJC z archivu příliš nevytáhli, nostalgie je zde cítit velice silně, jak po hudební, tak i po vizuální stránce. Dá se říct, že s When We Were Kids nešlápnete vedle, a zároveň se potvrdilo, že Pink World je na velmi dobré cestě stát se úspěšným albem.

Mezi vydáním dalších singlů by již neměl být tak velký rozestup, jak tomu bylo doteď, alespoň dle ujištění kapely; tak nám nezbývá než se těšit. Oproti předchozím dvěma letům by BJC měli zároveň být více aktivní i co se týče živých vystoupení, kterých se dočkáme ve druhé polovině roku, na kdy kapela plánuje tour na podporu nového alba.

Související odkazy:
www.facebook.com/BadJokersCream
www.instagram.com/badjokerscream
www.youtube.com/channel/UC6AKoag2mZKV-pbQr06Yzug
www.spotify.com/6pod


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 637

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *