RockShock

Internetový rockový magazin

Nultý ročník festivalu Šternberský Žleb láká na pohodu u vody plnou kultury

Text: Tereza Tylová

Na poli festivalové kultury, která se plně otevře počátkem léta, vzniká nový multikulturní festival s názvem Šternberský Žleb. Festival plný hudby, divadla a výstav se odehraje 2.–5. 7. v bezprostřední blízkosti rybníku Dolní Žleb u Šternberka. Jako hlavní hvězdy vystoupí kapely MŇÁGA A ŽĎORP, ZRNÍ, PRAGO UNION a LENNY. Organizátoři tak lákají na pohodu u vody plnou kulturního vyžití.

„Název festivalu nevznikal dlouho. Chtěl jsem, ať je na první dobrou jasné, kde festival proběhne, protože tím je právě jedinečný a odlišný od jiných festivalů,“ říká ředitel festivalu Filip Lorenc. „Areál přírodního koupaliště Dolního Žlebu ve Šternberku je naprosto okouzlující. Hlavní program bude probíhat na obou březích rybníka, který je ze všech stran lemován lesem, takže je tento fesťák jasnou volbou zejména pro milovníky přírody. Snažil jsem se postavit program tak, aby oslovil širší spektrum návštěvníků, a proto očekáváme velmi pohodovou atmosféru po dobu celé akce. Chtěl bych tento nultý ročník brát jako dobrý start opakující se tradice i do budoucích let,“ komentuje vybrané místo Lorenc.

Program festivalu bude zveřejněn postupně. Už teď se ale organizátoři můžou pochlubit hlavními hvězdami festivalu. Bude mezi nimi rocková kapela Mňága a Žďorp, žánrově rozmanitá kapela Zrní, písničkářka Lenny nebo také pražská hip-hopová skupina Prago Union, která v minulém roce vydala album Made In Strašnice.

„Už několik let přemýšlím o festivalu, který nebude zaměřen jen na jednu skupinu lidí, a tím mám na mysli jak věkovou kategorii, tak umělecké nebo žánrové zaměření. Proto jsem se snažil postavit hudební program tak, aby byl různorodý a každý si v něm našel to své. Myslím, že není nutné představovat kvality hlavních hvězd festivalu. Určitě se můžete těšit i na méně známé, ale neméně kvalitní kapely. Na tom si dávám s výběrem velmi záležet. Postupně budeme vše zveřejňovat na webových stránkách a dalších sítích,“ dodává Lorenc.

Foto: Petr ‘Tibi’ Tibitanzl

Kromě hlavního hudebního programu se návštěvníci mohou těšit také na divadelní představení, vernisáže výstav místních umělců a v neposlední řadě také na neartový program v podobě soutěžních klání. Pořadatelé nezapomínají ani na děti. I pro ně bude připraven program v podobě divadelních představení a dětských aktivit.

Šternberský Žleb tak poskytne prostor užít si festival jako letní dovolenou. Jak už bylo zmíněno, festival se bude pořádat v bezprostřední blízkosti rybníka Dolní Žleb ve stejnojmenné osadě vedle města Šternberka. Na březích rybníka budou postaveny dvě velké hudební stage. Další stage pro akustický hudební program a divadelní představení bude postavena v přilehlém autokempu. Zájemci si již nyní mohou zakoupit vstupenky na celou dobu konání festivalu. Lístky v předprodeji je možné si objednat online na webové adrese www.sternberskyzleb.cz nebo na portálu www.ticketportal.cz. Je také možnost využít nákupu výhodného vstupného 3+1 zdarma. Na místě konání festivalu pak budou k dispozici vstupenky na jednotlivé dny.

Vizuální stránku festivalu ztvárnil malíř a ilustrátor Vincent Chignier pocházející z francouzského Clermont-Ferrand. Tento umělec v současnosti žije ve Šternberku a jeho umělecká díla jsou k vidění po celé České republice. „Vincenta znám už několik let a spolupráce s ním byla vždy radostí. Proto jsem velmi rád, že máme vizuál právě od něj a taktéž se bude podílet na výtvarné části festivalu jako kurátor jednotlivých výstav,“ prozrazuje ředitel festivalu.

Více informací o festivalu naleznete na www.sternberskyzleb.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/kulturnisternberk.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 589

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *