RockShock

Internetový rockový magazin

Horizont – „Změna je život,“ hlásí kapelník a zároveň nový hlas kapely

Text: Silvie Molková
Foto: archiv skupiny

Kapela HORIZONT si prošla odchodem zpěváka a na jeho postu se celkem překvapivě objevil HONZA ČERNOCKÝ. Kytaristy, skladatele, textaře a hlavně kapelníka samotné kapely jsme se zeptali na bližší podrobnosti o konci Lukáše Fojtů v kapele a na čem kapela pracuje.

Honzo, ty ses stal oficiálně začátkem roku zpěvákem kapely. Popiš, jak to celé probíhalo.
Nebyly to samozřejmě úplně nejlepší chvíle, když jsme zjistili, že Lukáš opouští kapelu. Ovšem bylo kvůli tomu hlavně hodně schůzek a hodně diskusí. Nakonec jsme se po dlouhých úvahách rozhodli, že hlas Horizontu by měl zůstat u jedné z tváří kapely. Celkem logicky, protože byť nejsem zpěvák, tak jsem Lukášovi povětšinou textovou linku dodal v podstatě se zpěvem a měl vždy jasnou vizi, jak by song měl znít.

Přechod tedy byl pozvolný?
Dalo by se to tak říct. Změna je život, jestli to byl správný tah, ukáže čas.

Co připravujete pro své fandy?
Máme v plánu vydat klip Závod o život. Ten bychom chtěli lidem naservírovat okolo 15. 4. Celkem se věci kvůli této záležitosti pozdržely. Přiznám se, že jsem celkem nervózní, protože bych chtěl už mít nějaké věci vydané a věnovat se novým. Celkem dlouho jsme videoklip k Závodu o život řešili, myšleno samozřejmě vizuálně, tak snad se bude líbit.

Jak probíhalo natáčení klipu Závod o život?
Řeknu, že šlo o slušnou řezničinu. (smích) Dělám si legraci, samozřejmě, i když musím uznat, že náročnost přípravy jednotlivých lokací mě zase překvapila. Vše naštěstí proběhlo hladce, záběry jsou hezké a myslím si, že dát prostor Doma Produkci alias Dominikovi Zbořilovi a jeho týmu nebyl krok vedle. Už jsme tak nějak sehraní za ty roky a v podstatě přesně víme, co od koho kdo čekat. Ještě jsme k tomu přizvali Mikea Pastu, který s Doma Produkcí spolupracuje a dělá nám celý vizuál kapely. Prostřednictvím tohoto rozhovoru jim všem děkuji.

Máte tedy připraveny nové skladby. Odkláníte se v nich žánrově jinam, nebo je to stále Horizont, jak ho fanoušci znají doposud?
S jistotou můžu říct, že jde o nový Horizont. Sám osobně – možná se mnou nebudou někteří souhlasit – říkám, že kapela chytá ostřejší říz. Cítím v tom strašnou energii. Ne že bych dříve necítil, (smích) ale prostě nové skladby, které teď nahráváme, jsou jiné. Nevím, čím to je. Změnili jsme způsob. Máme vlastní studio, našli jsme si lidi, co míchají největší české rockové kapely, a tak všeobecně si připadám tak nějak lépe.

A na závěr, kde hrajete v nejbližších termínech své koncerty, a prozraď, objeví se na nich nová tvorba?
Nejbližší termín, pokud se nepletu, hrajeme 22. dubna v Ledči nad Sázavou s kapelou zakázanÝovoce a Totálním nasazením. Tímto děkuji lidem, protože nás dostali na koncert prostřednictvím soutěže kapel. Co se týká nové tvorby, určitě bude možnost slyšet Závod o život, pak se budou moci lidi těšit na novou skladbu Zoufám, Tak nádhernej… no však se nechte překvapit, ale bude určitě co poslouchat. (smích)

www.horizontofficial.cz


DALŠÍ ROZHOVORY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1005

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *