RockShock

Internetový rockový magazin

Famózní kytarista Jack White se po dlouhých osmi letech vrací do Prahy, kde představí dvě nová alba

Text: Echopromotion

JACK WHITE a jeho pražské představení ve Foru Karlín se přidává k již oznámeným koncertům The Supply Chain Issues Tour, se kterým JW odehraje přes 60 vystoupení od Severní Ameriky (začíná 8. 4.) přes Evropu a zpět do USA. Turné produkované společností Live Nation zahrnuje i Whiteovo vystoupení v Praze, ve které hrál naposledy v roce 2014. Na žádost umělce bude v sále zakázáno používání mobilních telefonů, které budou uloženy v pouzdře Yondr. Telefon bude možné používat jen v určených prostorech mimo hlavní sál.

Jack White, zakládající člen skupin The White Stripes, The Raconteurs a The Dead Weather, dvanáctinásobný držitel ceny Grammy a šestatřicetinásobný nominant a zakladatel Third Man Records, vydá v roce 2022 své čtvrté a páté sólové studiové album. Fear Of The Dawn (Third Man Records), obsahující jeho nejnovější singl Taking Me Back, vyjde 8. dubna 2022 a Entering Heaven Alive (Third Man Records) bude následovat 22. července 2022. Kromě toho, že White napsal globální hymny, jako jsou Seven Nation Army od The White Stripes a Steady, As She Goes od The Raconteurs, všechna tři jeho uznávaná dříve vydaná sólová alba – zlatem RIAA certifikovaný sólový debut Blunderbuss z roku 2012, Lazaretto z roku 2014 a Boarding House Reach z roku 2018 – debutovala na prvním místě v žebříčku Sound Scan/Billboard 200 spolu s řadou dalších žebříčků. Mezi nesčetné mezinárodní pocty patří i Whiteova dlouhá řada kariérních ocenění a nominací na ceny Grammy.

Blunderbuss si během dvou let vysloužil pět nominací včetně ‘Alba roku‘, ‘Nejlepšího rockového alba‘, ‘Nejlepší rockové písně‘ (za Freedom At 21), ‘Nejlepšího rockového vystoupení‘ a ‘Nejlepšího videoklipu‘ (poslední dvě ocenění získal singl I’m Shakin). Lazaretto si získalo stejnou oblibu i u hlasujících na Grammy, když bylo nominováno jako ‘Nejlepší alternativní hudební album‘, zatímco titulní skladba získala cenu Grammy 2015 za ‘Nejlepší rockový výkon‘ a také další ocenění jako ‘Nejlepší rocková píseňʻ. Album Boarding House Reach, které časopis NME pochválil jako „divoké, tajemné a nepodobné ničemu jinému v okolí… plná, bujně znějící věc nabitá osobitostí a životem“, se ukázalo jako jedno z nejunikátnějších Whiteových děl, které se umístilo na předních příčkách nejrůznějších žebříčků v USA a Kanadě a zároveň sklidilo potlesk po celém světě. „Duch podivínské volné hry je vzrušující a osvěžující, důstojný cíl sám pro sebe,“ napsal Rolling Stone. „Stejně jako téměř celá Whiteova tvorba dokáže působit svěže, originálně a přitom hluboce zakořeněně v historii.“

Jako předkapela se představí DOCTOR VICTOR, rockové power trio v čele s charismatickým frontmanem Vojtou Burešem alias Victorem, které sklízí úspěch nejen u nás, ale i v zahraničí. Jejich show si získává pozornost a uznání od hudebních osobností, jako jsou např. Tony Platt – zvukař AC/DC či Neil Fairclough, baskytarista z Queen & Adam Lambert. V roce 2019 kapela vyrazila na turné po legendárních klubech v Los Angeles, Whiskey A Go Go. Vystupovala také na prestižním hudebním veletrhu NAMM Show v Kalifornii a připojila se jako host k turné superkapely The Dead Daisies a Marca Mendozy (Thin Lizzy, Whitesnake, Ted Nugent). Skladba Can’t Stop Rock’n’Roll vyhrála v rockové kategorii mezinárodní skladatelskou soutěž Johna Lennona v New Yorku.

Jack White – The Supply Chain Issues Tour
Speciální host: Doctor Victor
5. 7. 2022 – Praha, Forum Karlín

Cena vstupenky 1290 Kč. Vstupenky v prodeji v síti Ticketmaster od 8. 4. 2022 v 10.00 hod. Live Nation klub předprodej od 6. 4. 2022 10.00 hod do 7. 4. 2022 10.00 hod.

Související odkazy:
www.jackwhiteiii.com
www.facebook.com/jackwhite
www.twitter.com/thirdmanrecords
www.instagram.com/thirdmanrecords
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 568

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *