RockShock

Internetový rockový magazin

Pekelná jízda kapely Traktor odstartovala v Praze

26. března 2022, Praha, Malá sportovní hala – Výstaviště Praha

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 26. března 2022 vyrazila kapela Traktor na halové turné nazvané podle jejího nejnovějšího řadového alba Sedmá strana kostky. Dlouhou dobu před otevřením zde postávali nedočkaví fanoušci, aby si zajistili co nejlepší místa u pódia. V 18.00 hodin se otevřely dveře do víceúčelové Malé sportovní haly na Výstavišti, která je hojně využívána pro sportovní i kulturní akce, koncerty i taneční party, před kterou již čekaly první skupinky fanoušků.

Přesně v 18.30 hodin přišli do haly kluci z Traktoru na autogramiádu. To už před určeným místem se stoly postávala dlouhá fronta natěšených fanoušků, aby se pozdravili se svojí oblíbenou kapelou a prohodili s klukama pár slov. První jízdu si nenechal ujít ani Tomáš Kraus, moderátor VIP zpráv z televize Prima a Rock Radia, kterému Martin Kapek poskytl rozhovor.

V 19.00 jako host vystoupila kapela PANOPTIKO, která musí zaujmout každého na první dobrou. Jak vizuálně, tak poslechově je tahle partička pěti bonvivánů originální. Pánové Lord Panoptik, Baron von Telephon, Seňor Farkas, Don Balkoni a Dr. Konektor připravili skvělou podívanou, kterou fanoušci neustále odměňovali potleskem. Není divu, že se jejich debutové album Poslední tango rozprodalo rychlostí blesku. Pecky Poslední tango, Rasputin nebo Gilotina jsou skvělé, doslova se mi zaryly pod kůži. Došlo také na křest alba, které vyšlo na začátku prosince 2021, a kmotrem nemohl být nikdo jiný než frontman kapely Traktor Martin Kapek.

Po nezbytné úpravě pódia nastala v hale tma, a na pódium se vřítili kluci z kapely TRAKTOR. Kostky byly vrženy! Kapela si pro své příznivce připravila obrovskou multimediální show podpořenou velkoplošnou obrazovkou, nechyběly obrovské ohně ani zlatý déšť. V hale bylo plno, fanoušci si večer užívali naplno, zpívali, tleskali s rukama nad hlavou a kapela jim naservírovala pořádnou porci osvědčených megahitů: Defenestrace, Děvka č. 5, Bludičky, Katakomby, Transfúze, Horizont a také úžasných songů z nejnovějšího alba Sedmá strana kostky, a to Omezenej druh, My, Mordor kabaret… Při hitovce My vyšvihl Pavel Balko parádní bubenické sólo a z dálky to vypadalo, že ho olizují plameny. Nechyběla ani megapecka Testament, ke které byl natočen parádní videoklip. Ten má na YouTube za měsíc téměř 130 tisíc zhlédnutí, což je parádní.

Během koncertu proběhl také křest nového alba a ujal se jej Honza Toužimský, zpěvák legendární kapely Arakain. Kapele byla také oficiálně předána Zlatá deska za dosavadní prodej alba. Koncert hrozně rychle utekl, ale bez přídavků by fanoušci svoji milovanou kapelu nepustili, jako poslední zazněly megapecky Kdy dojdou náboje a vzduch a samozřejmě Letokruhy. Byla to vskutku báječná show, troufám si říct, že zatím nejlepší a největší, kterou jsem u této skvělé kapely viděla. Martin Kapek poděkoval v závěru koncertu technikům kapely Traktor, a hlavně fanouškům za vytvoření tak skvělé atmosféry a stálou přízeň.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2275

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *