RockShock

Internetový rockový magazin

Tvrdě metalové kapely budou v Trutnově opět pomáhat v rámci festivalu Monster Of Metal And Hardcore

Text: Trutnovinky

Zdálo se to být skoro nemožné, ale tradiční metalová přehlídka kapel Monster Of Metal And Hardcore se uskuteční dle plánu ve svém obvyklém čase, tedy předvelikonoční sobotu 16. 4. 2022 od 17.00 hod. Uvolnění opatření umožní organizátorům pořádat akce bez omezení počtu účastníků, a tak všichni doufají, že si tuhle už legendární akcičku nenechá spousta lidí ujít a dorazí co nejvíce fandů dobré muziky.

Letošním tahounem jsou LOCOMOTIVE, matadoři na poli hardcoru z Českého Krumlova, kteří si již vydobyli jméno a fandů mají opravdu dost.

Dále se představí DILIGENCE, pětičlenná progressive/deathmetalová kapela z Prahy, která se na Monsteru objeví po šesti letech a za tu dobu ušla kus cesty. Za mikrofonem stojí zpěvačka Dahlien, která mimo jiné v létě 2019 jako záskok absolvovala evropské turné s americkou technical/deathmetalovou kapelou Abnormality.

Zahraniční host ani tentokrát nechybí, a tak z polské Vratislavi dorazí DEADPOINT, kteří se na začátku roku 2014 rozhodli oslovit metalovou veřejnost debutovou deskou The Art Of Deception, kterou nahrávali ve dvou studiích – Perlazza Studio a Maq Records. Se zvukem pomohl dánský zvukař Jacob Hansen (Pestilence, Volbeat, Destruction), který desku namíchal, a Brazilec Gustavo Sazes (Arch Enemy, Morbid Angel, Kamelot) desku produkoval. Díky tomuto spojení se kapela vydala správným směrem (a nejen proto budou i na Monsteru) a trutnovské fanoušky potěší i novou nahrávkou Devide Of Solemn Rot, vydanou v loňském roce.

Další zajímavou bandou bude STELL/\RIS – pražská metalová kapela, která vznikla v roce 2019 a jejíž hudba je ovlivněná metalcorovými kořeny. Tahle čtyřčlenná sestava tvoří hudbu založenou na moderních kytarách, intenzivních groovech a rozmanitých vokálech frontwoman Nicol. Sestavu kapel pak doplní NAURRAKAR – black metal z Prahy – a přespolní DEWDROP – grind z Nového Města nad Metují. Chybět nebudou ani výborní mladí valašští thrasheři REFORE, kteří přivezou svůj žhavý loňský debut Built To Nothing.

Stalo se už tradicí, že se organizátoři na akci snaží pomoci někomu, kdo to opravdu potřebuje. Osud jejich vlastní holčičky a hudba je spojily s rodinou malé Šarlotky Přichystalové, která musela bojovat ihned po příchodu na svět. Po všemožných vyšetřeních a dlouhých pobytech v nemocnici toho je na jednoho malého človíčka až moc: trpí dětskou mozkovou obrnou, má významnou centrální poruchu zraku, těžké vývojové opoždění, encefalitidu, skoliózu páteře, po čase se připojila i epilepsie. Je toho hodně, ale i přesto je Šarlotka ve svých 6,5 letech veselá šikovná holčička. Výtěžek sbírky bude použit na rehabilitace a případně i částečnou úpravu bezbariérového bydlení. Více informací i příběh malé Šarlotky najdete pod níže připojenými odkazy.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/550303766052633
www.facebook.com/MonsterOfMetalAndHardcore


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 765

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *