RockShock

Internetový rockový magazin

Plexis v nové sestavě odstartovali sezonu 2022

19. března 2022, Praha, Balada Bar

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 19. března 2022 se poprvé fanouškům představila legendární punková kapela Plexis v nové sestavě. A tak není divu, že jsme byli zvědaví, jak jim to bude šlapat. První koncert se konal v Balada Baru v Praze. Bar byl otevřený již od 17.00 hodin a v tento odpolední čas se začali scházet první punkeři, aby mohli naživo vidět a slyšet nesmrtelnou kapelu Plexis. Jako hosté vystoupily kapely Banda a Nízká úroveň.

V 19.30 odstartovala celou akci kapela BANDA, která přijela z Chrudimi. A hned od začátku bylo jasné, že to bude pořádný mejdan. Super bylo zařazení pozounu, hned to mělo jinou šťávu. Kluci zahráli mimo jiné pecky Civilizace, Podivná nálada nebo Balada o rumu. Lidi se začali skvěle bavit; a to byl také účel dnešního koncertu.

Další kapela NÍZKÁ ÚROVEŇ přijela z Rokycan a přivezla s sebou nejen dobrou náladu, ale hlavně nálož skvělé punkrockové muziky, říznuté trubkou. Kluci zatím vydali dvě alba – Život je punk a Jsme zkrátka jiný. Usilovně pracují na třetím albu, takže se máme všichni nač těšit. V koncertním setu nechyběly pecky Servírka nebo Život je punk. A co by to bylo za pankáče, kdyby nezahráli píseň proti rasismu – Černobílý srdce.

Úderem 22. hodiny se všichni dočkali úplně prvního vystoupení kapely PLEXIS ve zbrusu nové sestavě. Dnes se fanouškům poprvé představili kytarista Jan Nedoma, baskytarista Vlasta Zahradník a za bicí usedl Bakó Sándor. Za mikrofonem nebyl nikdo jiný než zakladatel a frontman legendární punkové kapely Petr Hošek, který se přivítal s fanoušky, a jejich nadšení bylo hned na první pohled vidět. Petr Hošek pral do fanoušků jednu pecku za druhou a všichni si užívali skvělý set těch největších pecek. Nemohl chybět megahit Mistrovství v zírání, Duch v láhvi, Krize… Všichni jsme si vystoupení užívali na maximum a i na kapele bylo vidět, že jí hraní naživo hodně chybělo. Bakó Sándor vyšvihl parádní sólo na bicí, to tedy klobouk dolů. Všechna sranda ovšem jednou končí, a tak i dnešní koncert dospěl do svého závěru. Kdo dorazil, nemohl ani na minutu litovat.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 4663

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *