RockShock

Internetový rockový magazin

Vyšlo album Průmyslová smrt – Pedagogika poražených

Text: PHR Records

„Virtualita současnosti je světem duchů, je světem prázdných osudů, je světem nežitých životů, protože život na sociální síti a před všudypřítomným objektivem fotoaparátu není život,“ říká zpěvák Mičl z PRŮMYSLOVÉ SMRTI k nové desce. Album Pedagogika poražených představuje druhou samostatně dlouhohrající vinylovou desku Průmyslové smrti, která vyšla na konci února 2022 na labelu Papagájův hlasatel records.

Na novém albu kapela přichází s novými nápaditými kompozicemi skladeb, kde se mísí agresivní rychlé pasáže s pomalými, což není pro kapelu obvyklé oproti jejímu prvnímu albu Invaze změn. Těžkotonážní začátky i thrashmetalové rozjížděčky písniček doplňují extrémně rychlé pasáže, doplněné těžkými metalovými mezihrami.

„Ústředními tématy nové desky Pedagogika poražených jsou kataklyzmata moderní doby. Absolutní vyhoření, citová plochost, emoční neschopnost, industrializace mozku, ovlivnění sociálními sítěmi a high-tech komunikací a možná až nesmyslný a nepotřebný propojení světa, přepálená komunikace v každou chvíli, minutu a vteřinu našeho každodenního života, protože některý věci nejenže není potřeba říct hned, některý věci není potřeba říct nikdy,“ komentuje novou desku zpěvák Mičl, který je rovněž autorem textů.

„Moderní svět je válkou informací, válkou reklamy s životy lidí, válkou o dobytí prostoru jedniček a nul, protože lidi jsou ovce a nevidí, co je pravda a co je hoax, a ten, kdo to vidí, se tohoto vůbec neúčastní anebo je strůjcem, velitelem společností na zacílení emočních pudů a rozechvěných neuronů v mozku každé jedné duše užívající internet nebo sociální sítě.“

Pedagogika poražených dává vizi světa takového, jaký je, světa paranoi, světa strachu z reality, strachu z reálně odžitého života, strachu ze skutečných lidí a skutečných emocí, je to svět hrůz, které zde už jsou a jsou neviděny, je to peklo v éteru, ve čtvrté dimenzi levitující mezi námi, je to pravda, kterou nevidíme, je to cesta, kterou nechceme jít a přesto jdeme.

Kdo se na albu podílel:
Apokalyptickou malbu přední strany desky vytvořil přední italský umělec a malíř Paolo Girardi, který stojí například za obaly alb kapel jako Power Trip nebo českých Brutally Deceased a je známý spoluprací s Nuclear Blast Records či českými Doomentia Records. Nahrávání proběhlo v legendárním bzeneckém studiu Shaark. Finálního masteringu se ujal v USA zkušený Dan Randall z Mammoth Sound Masteringu, který pracoval na albech kapel jako Toxic Holocaust, Magrudergrind, Sodom, Iron Reagan či Vitamin X. Hudební intro a outro alba vytvořil mistr zvuku Jan Šamánek – Šaman (V0NT, Protijed). A v neposlední řadě na merchandise pracuje Rafael Wechterowicz známý pod pseudonymem ‘Too Many Skulls‘, který spolupracoval například s kapelami Government Flu, Hirax, Slayer, Kreator.

Track list:
A strana
1. Anihilace morálky
2. Otcové a dějiny
3. Před kolapsem
4. Válka o komfortní zónu
5. Znásilňování okolností
6. Kaložrouti
7. Lobotomie konzumem
8. Správce paradoxu
9. Společnost úpadku
10. Nukleární mlha za obzorem

B strana
11. Diverzita
12. Hřbitov iluzí
13. Návrat kultu tmy a strachu
14. Infiltrace
15. Fuck TagBust
16. Odkaz
17. Vazalové totality
18. Konstrukce boha
19. Diktatura názoru
20. Pitva vědomí
21. Pád světa

Album na Bandcamp – www.bandcamp.com/pedagogika

Biografie
Průmyslová smrt působí na hudební scéně od půlky roku 2003. Kapela vznikla ze členů kapel Proletáři všech zemí, Flying Shits, Human Steak a Mimoritmus. Debutová nahrávka přišla vzápětí v roce 2004 a kapele otevřela nové možnosti. Následovaly singly s Kobra XI (2006), LP vinyl s britskými Valhalla Pacifists (2008) a singl s Rapsod (2011). Tyto singly otevřely kapele cestu ke čtyřem evropským turné, kde odehrála více jak 40 vystoupení od Portugalska přes Velkou Británii po Chorvatsko. Zlom v tvorbě představuje první samostatné LP s názvem Invaze změn (2015), které vyšlo u PHR Records. Kapela aktivně působí na hudební scéně, pořádá i vlastní koncerty a festivaly. Posouvá svoje hranice neustále dál. Mičl k tomu doplňuje: „My kluci z Průmyslové smrti jsme kámoši od dětství. Jsme čtyři individuality žijící odlišný životy. Přesto jsme si podobní, poslouchající odlišnou hudbu, a přesto podobnou. Čtyři kámoši hrající spolu v kapele přes 19 let. V odlišnosti je síla.“

Aktuální sestava:
Mičl – zpěv a texty
Johan – kytara
Petr – baskytara
Frišta – bicí

Aktuální koncerty:
17. 04. – Dačice, Street Club – Night Of Extreme Terror
27. 08. – Hostašovice, U Zrzávky – Vzdor fest
19. 11. – Brno, Melodka – Power grindcore

Související odkazy:
www.prumyslovasmrt.cz
www.facebook.com/prumyslovasmrt
www.prumyslovasmrt.bandcamp.com
www.phr.cz
www.facebook.com/papagajuvhlasatelrecords


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 595

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *