RockShock

Internetový rockový magazin

Návštěvníci festivalu HellPdays se mohou těšit na autogramiády, speciální dárkové vstupenky a novou muziku

Text: Jiří Olszar

Přípravy prvního ročníku charitativního festivalu HellPdays, který se uskuteční 19. a 20. srpna 2022 v malebném prostředí u přehrady Olešná nedaleko Frýdku-Místku, jsou v plném proudu. Akce, která je připravována ve spolupráci s Českým červeným křížem, jistě potěší nejen milovníky kvalitní hard & heavy muziky, ale všechny, kteří neradi sedí doma se založenýma rukama a rádi pomáhají tam, kde je to potřeba.

Zájemci o tento festival si mohou pořídit vstupenky v různých formách. Patrně nejlákavější jsou momentálně speciální dárkové vstupenky za 999 Kč (pro pár za 1950 Kč), ke kterým návštěvníci obdrží i festivalové tričko. To si mohou speciálně přiobjednat i majitelé již dříve zakoupených vstupenek za cenu 350 Kč. Speciální dárkové vstupenky je možné objednávat na telefonech 732 966 666 (Ostravsko, Karvinsko, Frýdecko-Místecko, Novojičínsko, Valašské Meziříčí a okolí) a 604 517 453 (Macháč, Liberecko, Českolipsko). Jestliže pocházíte z jiných regionů, můžete využít festivalový e-mail produkce@hellpdays.cz. Standardní vstupenky za 850 Kč (do 30. 4. 2022) pořídíte v předprodejní síti TicketLIVE – www.ticketlive.cz. Zde jsou k dispozici i V.I.P. vstupenky za 4900 Kč. ZTP a děti do 15 let mají vstup zdarma.

Co se týče hudebního programu, ten bude opravdu bohatý na zvučná jména, a to nejen z naší domácí scény. Nemálo z nich se fanouškům přijede pochlubit svými novými nahrávkami. Němečtí heavymetaloví matadoři GRAVE DIGGER nemají poslední řadovku příliš starou. Vyšla před dvěma lety, navíc příznivci kapely si mohli loni vychutnat i novinku kapely Hellryder, což je boční projekt zpěváka Chrise Boltendahla a kytaristy Axela Ritta, ale ‘hrobníky‘ už zase svrbí ruce a na něčem novém už začínají pomalu pracovat. Jejich thrashmetaloví krajané ASSASSIN vydali poslední desku Bestia Immundis také předloni, ale na novém materiálu patrně zatím nepracují. Jistě ale budou mít z čeho čerpat. Další německá legenda STORMWITCH je momentálně studiově také v klidu, ale prý snad jen zdánlivě. Nechme se tedy překvapit, s čím ‘čarodějnice‘ na HellPdays přijedou.

Po nedávných smutných událostech, kdy se do rockového nebe odebral kytarista Andrzej Nowak, bylo všem fans jasné, že polskou legendu TSA už nikdy neuvidí v původní sestavě. S kapelou TSA MICHALSKI NIEKRASZ KAPŁON ale o klasické hity této kultovní party rozhodně nepřijdou ani na HellPdays. S novou deskou Force Of Danger zavítají na severní Moravu doslova exotičtí hosté – indická heavy/thrashová kapela KRYPTOS. Domácí LIMETALL zatím o přípravě nového alba žádné novinky neposkytl, ale loni fanouškům nabídl malou ukázku nové skladby, takže se v kapelní kuchyni určitě něco ‘smaží a peče‘. Legendární MOTORBAND ale novou desku mají. Vydali ji loni pod názvem Černá & bílá, ale ‘černobílé‘ vystoupení rozhodně nelze v tomto případě očekávat. Havířovská hard & heavy parta BASTARD přiveze nový materiál určitě. Právě totiž pilně pracuje ve studiu na nástupci úspěšného alba Druhá müza.

Powercorová smečka PORTA INFERI zásobuje fanoušky novými singly docela pravidelně, naposledy video singlem Behind The Wall, takže do léta lze možná očekávat další novou pecku. FORREST JUMP měli novou desku doslova na spadnutí, ovšem nedávné kapelní zemětřesení patrně vydání trošku oddálí, nicméně kapela s novou sestavou sama uvádí, že nelení a bude to do krve! Chybět nebude ani původně ruská, dnes již mezinárodní kapela WELICORUSS, která připomene především tři doposud vydaná alba včetně toho posledního Siberian Heathen Horde z roku 2020. Novým albem se loni pochlubila i rocková skupina 100NA100. Výstižně jej pojmenovala Blbej ro(c)k. Ostravští NAHUM zatím novou desku nechystají, ale lze očekávat, že publikum svým thrash/deathem dokonale odvaří. Naopak další ostravská parta METAL FACTORY stoprocentně nové album přiveze. To vyšlo před pár dny pod názvem Deafeat All a je zároveň jejich debutem. Heavymetaloví AHARD vydávají své desky pravidelně co tři roky, a podle kalendáře by tak měli s novým počinem přijít právě letos. Podle aktuálních zpráv na nových skladbách už pracují. Pořádný speedmetalový bordel lze očekávat v podání znojemské legendy OCELOT, která s sebou přiveze i stále aktuální desku Bordell Roll. Loni se jablonečtí DANGAR SIX pochlubili novinkou Temná doba, z níž dozajista na festivalu vytáhnou ty největší trumfy.

Je opravdu nač se těšit! A takový malý bonus pro sběratele podpisů a společných fotek – pořadatelé přislíbili, že součástí festivalu bude i autogramiáda všech účinkujících. Takže nezapomeňte na nesmývatelné fixy!

Související odkazy:
www.hellpdays.cz
www.facebook.com/hellpdays
www.facebook.com/events/643854416607370


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1032

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *