RockShock

Internetový rockový magazin

Indiepopoví Pankix se po pěti letech vracejí s EP Dvacet dva

Text: Pankix
Foto: archiv skupiny

Kapela PANKIX představuje EP Dvacet dva, kterým oslavuje dvaadvacet let na scéně. Obsahuje tři nové songy, na jejichž produkci se podílel Boris Carloff. K titulní písni Neschováš vznikl také videoklip, který vychází společně s albem. Kapela vznikla v roce 2000 a od té doby neztrácí chuť tvořit ani koncertovat.

„Pořád hudbu děláme rádi a pořád nás baví zkoušet něco nového,“ komentuje za kapelu zpěvačka Sanela Radović, kterou fanoušci znají pod přezdívkou Sany.

Album Dvacet dva je popovější, v písničce Cheryl se objeví i jazzové prvky. Na nahrávce naopak zcela chybí zvuk houslí charakteristický pro jejich předešlou tvorbu. Pankix se na EP rozhodli spolupracovat s vyhledávaným českým producentem Borisem Carloffem, který má za sebou spolupráci s interprety jako David Koller, Wohnout nebo Skyline.

„Nechtěli jsme oslovovat nikoho ze zahraničí, protože zpíváme česky a podle našeho názoru by producent měl textům rozumět. A výsledek je přesně takový, jaký jsme si představovali,“ vysvětluje Sany.

Kapela už se těší na živá vystoupení. „Koncertní podoba bude určitě rockovější a doprovodí nás na nich také naše houslistka Máša,“ dodává Sany.

Za dvacet dva let existence Pankix zvládli získat ocenění v řadě vyhledávacích talentových soutěží, vydat tři dlouhohrající alba, dvě EP a odehrát bezmála 400 živých koncertů, včetně předskakování na turné kapely Čechomor.

EP Dvacet dva vyšlo v rámci digitální distribuce 22. února 2022 pod vydavatelstvím Championship Music.

EP tracklist:
1. Neschováš
2. Cheryl
3. Couvám

Související odkazy:
www.pankix.cz
www.open.spotify.com/artist/1YsiTYyPJxws3LksbrElsD
www.music.apple.com/cz/artist/pankix/736334006
www.facebook.com/pankixCZ


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 539

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *