RockShock

Internetový rockový magazin

Nová kniha Václava Votruby je plná rozhovorů. Vencovu zašívárnu navštívila i řada muzikantů!

Text: Václav Votruba
Foto: archiv Václava Votruby

Na jaře roku 2021 spustil spisovatel VÁCLAV VOTRUBA svůj YT kanál s názvem Vencova zašívárna, ve kterém se pravidelně pouští do rozhovorů se zajímavými osobnostmi z nejrůznějších oblastí, především pak umění. Nyní vychází knižní sborník patnácti vybraných rozhovorů z roku 2021!

„Baví mě lidské příběhy a těší mě, když je mohu zprostředkovat. A právě s touto vizí jsem před časem zakládal Vencovu zašívárnu, přičemž už tehdy jsem měl vizi, že bych rád vždy na začátku roku vydával knižní sborník z předešlé sezony,“ uvádí Václav Votruba. „Možná se ptáte, proč kniha, když jsou videa volně dostupná on-line. Je to jednoduché, pořád věřím, že knihy jsou trvalky, které přežijí celá desetiletí. Jsou to ideální konzervy, ke kterým se člověk třeba bude rád vracet! A co si budeme povídat, ležet večer v posteli s knihou v ruce je prostě něco jiného než vysedávat před obrazovkou.“

Autor do sborníku vybral patnáct nejzajímavějších rozhovorů, zároveň se snažil o pestré složení, kdy vedle sebe postavil například muzikanty, orientální tanečnici, tatérku či spisovatele. Rozsáhlé texty jsou upravené, mnohdy rozšířené o další otázky a odpovědi a autorizované zpovídanými.

A koho v knize naleznete? Z muzikantů například Dušana Vozáryho, který mimo jiné vzpomínal i na svou plodnou spolupráci s Mejlou Hlavsou, kytaristy Honzu Běhunka a Pačesse, zpěváka Gutalaxu Martina ‘Matyho‘ Matouška či zpěvačku Oceánu Jitku Charvátovou.

Kompletní složení je následující: Ondřej Adler, Marotha, Honza Vojtíšek, Martin Štefko, George Rain, Honza Běhunek, Khalida, Jiří ‘Sad‘ Zahradníček, Martin ‘Maty‘ Matoušek, Jitka Charvátová, Pačess, Víťa Macháček, Neira L., Martina Schmidtmayerová Pohorská, Dušan Vozáry.

Kniha má 190 stran a vydalo ji nakladatelství Nová forma. Koupit se dá zde:
www.stahuj-knihy.cz/Votruba-Vaclav-Vencova-zasivarna-I-d1620.htm

YT kanál Vencova zašívárna je zde:
www.youtube.com/c/Vencovazašívárna


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 574

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *