RockShock

Internetový rockový magazin

Moravius a přátelé vzdali poctu Johnu Wettonovi

Text: Jiří Olszar

31. ledna uplynulo rovných pět let od smutné události, kdy se do rockového nebe odebral ve věku 67 let anglický zpěvák, hudebník, skladatel a producent JOHN WETTON. Během svého bohatého hudebního života prošel mnoha významnými kapelami, jako například Uriah Heep, King Crimson nebo Wishbone Ash, kde působil především jako baskytarista, zpěvák a klávesista. Jeho nejslavnějším působištěm byla ovšem progressiverocková legenda Asia. Stál u jejího zrodu v roce 1981 a po patnáctileté pauze se v roce 2006 vrátil zpět, aby zde setrval až do konce svých dní, kdy podlehl těžké nemoci.

A právě tento smutný den právě nyní připomněli domácí rockeři v čele s frontmanem kapely Moravius Daliborem Halamíčkem převzatou skladbou Valkyrie, která pochází z poslední desky Asie s názvem Gravitas. Výběr to ale nebyl náhodný. John Wetton a klávesista Geoff Downes složili tuto skladbu jako vzpomínku na svého zesnulého blízkého přítele a nyní, při příležitosti pětiletého výročí Johnova úmrtí, si ji jako vzpomínku na legendárního hudebníka vypůjčili i čeští rockeři, aby vzdali hold jeho umění i velkému přínosu rockové historii.

V patrně jednorázovém hudebním projektu Moravius & Friends se sešla vskutku zajímavá sestava. Kromě Dalibora Halamíčka je zde možné slyšet i kytaristu Pavla Škarpu (Bastard), Petra Janka (kytara, baskytara, G.O.R.E, Lázeňští šviháci, klub a studio Hard Cafe), bubeníka Vítězslava Sargánka (Lázeňští šviháci, Alerg!e), Libora Šipulu (klávesy) a doprovodné vokalisty Jana Bernátka (Ahard) a Anežku Filousovou. Výsledek díla této party skvělých muzikantů si můžete poslechnout díky výše vloženému videoklipu.

Související odkazy:
www.moravius.cz
www.facebook.com/Moraviuspowermetal


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 850

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *