RockShock

Internetový rockový magazin

Pavel Hanus přichází s vlastním hudebním projektem!

Text: Pavel Urban
Foto: Hynek Tuleja

Kytarista ostravské legendy Citron, bubeník a kytarista zpěvačky Tanji, člen hudebního uskupení Bohemian Metal Rhapsody a nyní také frontman a sólový kytarista vlastního hudebního projektu – to všechno je havířovský multiinstrumentalista a hudebník PAVEL HANUS.

„Myšlenka postavit si vlastní sólový projekt se zrodila před dvěma roky. Nejprve bylo potřeba dát dohromady kapelu a vybudovat schopný tým, který by dokázal nápad přetvořit ve skutečnost. Na to pak navazují dílčí úkoly jako tvorba a nacvičení hudebního repertoáru, zajištění propagačních materiálů, záležitosti týkající se organizace. Nyní jsme připraveni a můžeme se ukázat světu!“ dodává Pavel.

Do projektu byli přizváni mladí a nadějní hudebníci – jmenovitě bubeník Kamil Tobola, baskytarista Pavel Urban a kytarista Radim Majer, který tvoří kytarové duo společně s frontmanem Pavlem Hanusem. Repertoár kapely je postaven především na autorské tvorbě. Jeho součástí jsou mimo jiné skladby z Pavlova debutového instrumentálního alba MCMLXXXVII, které je svou povahou v Česku jedinečné. Část repertoáru tvoří rovněž převzaté věci, a to nejen od Pavlovy domovské kapely Citron, ale i od takových velikánů, jako jsou třeba Deep Purple. Tento rok kapela plánuje vydat dvě desky.

První deska nese pracovní název Pandemic a bude poctou všem tuzemským i zahraničím hudebníkům, kteří Pavla ovlivnili a určovali jeho hudební kroky. Vyjít by měla už letos na jaře. Album bude obsahovat známé i neznámé pecky zaranžované do rockového formátu. K ústřední písni – hitovce Má první láska se dnes vdává, kterou v Česku nazpíval Karel Gott – si kapela připravila také retro videoklip, jehož vydání je naplánováno na polovinu února. O režii se postaral Hynek Tuleja, který má v kapele na starost také organizaci a marketing.

Druhé, tentokrát autorské album je zatím ve fázi příprav a jeho vydání je odhadováno na přelom roku 2022/2023.

Po vydání obou alb má kapela v plánu realizovat unikátní hudební projekt Letiště, o kterém ale dosud neprozradila nic určitého.

Související odkazy:
Web – www.pavelhanus.com
Facebook – www.facebook.com/PavelHanus1987
Instagram – www.instagram.com/pavelhanus87
YouTube – www.youtube.com/c/pavelhanus1987


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 566

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *