RockShock

Internetový rockový magazin

Kniha Revolvers nelakuje svět rockových muzikantů narůžovo, ale ukazuje ho takový, jaký doopravdy je

obal knihy

Text: Cosmopolis

Spisovatel OLDŘICH JANEBA vydal koncem minulého roku svou pátou knihu s názvem Revolvers a opět v ní zobrazuje své vrstevníky v situacích, kdy se snaží uspět v životě a zároveň neztratit svou svobodu.

Čtveřice muzikantů Dejv, Sifon, Džery a Hadryn mají začátkem devadesátých let našlápnuto stát se československými hvězdami punk rocku. Odstěhují se z velkoměsta do zapadákova na západní hranici země, aby to měli blíž na koncerty do zahraničí, ale kapela se rozpadne. Oni zůstanou uvězněni v provinčním městě, kterému nerozumí a které nerozumí jim.

Po dvaceti letech se pokusí skupinu obnovit a znovu hrát, ale problémy s drogami, alkoholem a celkové mezilidské neshody je opět srážejí dolů.

Revolvers jsou sondou do života čtyřicátníků, kteří měli po roce 1989 sice všechno otevřené, ale nikdo jim neřekl, jak mají nově s nabytou svobodou zacházet.

Kniha střídá vtipné pasáže s těmi, které oscilují na hranici černého humoru a sociálního dramatu.

Podtitul knihy je, že co osud jednou rozdělil, člověk nemá spojovat dohromady, ale katarze knihy ukazuje, že šance vždycky existuje.

Revolvers je možné objednat například na stránce www.grada.cz/revolvers-12603. Kniha je k dispozici jak v tištěné, tak i digitální podobě ve formátech ePUB, PDF a Kindle (MOBI).

Vybranou ukázku z knihy najdete na stránkách nakladatelství Cosmopolis www.cosmopolis.cz/revolvers-12603.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 549

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *