RockShock

Internetový rockový magazin

Znovuzrozená kapela LaSpilka zahrála v Modré Vopici

12. prosince 2021, Praha, Music Club Modrá Vopice

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Stříbrná neděle 12. prosince 2021 nabídla parádní akci v Music Clubu Modrá Vopice. Konal se tam první koncert obnovené kapely LASPILKA v čele s charismatickým Láďou Spilkou. Skupina hraje ve složení zpěv – Láďa Spilka, baskytara – Tomáš Kodytek, kytara – Jan Bárta, bicí – Honza Socha. V létě se kapela chystá na různé festivaly, takže se máme na co těšit. Kluci hrají vlastní tvorbu, pro zpestření občas zařadí nějaký cover.

V 18.30 hod. odstartoval očekávaný koncert peckou Higlander, začalo se pěkně zvolna, a jak večer postupoval, LaSpilka přitvrzovala. Samozřejmě nemohla chybět megapecka Mávej. Videoklip k songu měl premiéru před třemi týdny a musím konstatovat, že je velmi vydařený a určitě stojí za zhlédnutí (a nejen jedno). Mezi další vydařené kousky určitě patřily i V baru na konci cesty, Zbylo nás pár a Vstoupím do dveří. Došlo i na zmíněné covery, a to jako pocta a vzpomínka na Milana Hlavsu, kdy Láďa skvostně zazpíval notoricky známé Muchomůrky bílé. Druhý cover byl od Michala Tučného, megapecka Abych tu žil byla zároveň závěrečná píseň dnešního koncertu.

Co říct závěrem? Skvělý hudební zážitek, úžasný Láďův chraplák s neuvěřitelným hlasovým rozsahem, příjemní a pohodoví lidé, co víc si přát. Doufám, že tuhle znovuzrozenou kapelu budeme potkávat častěji na různých akcích.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1447

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *