RockShock

Internetový rockový magazin

Bohemian Metal Rhapsody zahrají vánoční koncert pro nemocné děti

Text: David Havlena

Hudební projekt BOHEMIAN METAL RHAPSODY zesnulého kapelníka Citronu Radima Pařízka se dočká symbolicky vzkříšení vánočním koncertem. Benefiční akce se staly už tradicí jediné české metalové rapsodie, a právě na ně chce Radim Pařízek mladší navázat. Poté, co se Radimovi podařilo úspěšně pokračovat s kapelou Citron, chce podobně restartovat ambiciózní projekt svého otce.

BMR se po smrti svého principála na čas odmlčeli a vyčkávali na vhodný okamžik, kdy se opět společně postaví na pódium. S ohledem na současná protipandemická opatření se jednotliví členové shodli, že nejlepším řešením bude live stream. Ten si družina naplánovala na sobotu 11. 12. 2021 a s úctou k místu, kde všechno vzniklo, půjde o přenos z domovského studia Citron. Bude to plnohodnotný set v plném nasazení, dojde ale i na několik akustických skladeb. „V čele s tátou jsme do současné podoby BMR všichni vložili velký kus duše a hodně energie. Byly to právě jeho myšlenky, které daly našemu projektu život. Chceme to všechno uctít tam, kde byl položen náš základní kámen, a zároveň lidem zpříjemnit těžké časy. Chtělo to čas, ale budeme pokračovat dál,“ doplňuje Radim Pařízek mladší.

Právě vánoční benefiční koncerty vždy uzavíraly hudební sezonu BMR a současně šlo o akce, které se pokaždé rychle vyprodaly. Aktuální koncert bude beneficí pro ty, kteří si Vánoce užívají nejvíce – děti. V tomto případě půjde o nevyléčitelně nemocné děti, o které se stará Mobilní hospic Ondrášek (www.mhondrasek.cz). Koncert bude přenášen živě prostřednictvím YouTube kanálu BMR.

Všichni společně chtějí tímto zesnulému Radimovi Pařízkovi poděkovat, že dal vzniknout a udržel projekt pohromadě. Velký vzpomínkový koncert na Radima ale ještě přijde. Pro fanoušky se chystá velké překvapení.

Bohemian Metal Rhapsody založil Radim Pařízek v roce 2017. Koncertní premiéru měl projekt na mezinárodním festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích. Po personálních změnách se početná sestava ustálila a v roce 2018 BMR nechyběli například na festivalu Ostrava v plamenech. Tento koncert se stal i stěžejní osou debutového DVD Episode: Cosmos Part I. Na vydání živáku navázali BMR historicky prvním turné s názvem DVD festival tour 2019. Úspěšně se představili publiku multižánrových festivalů, jako jsou Benátská noc nebo Trnkobraní. Tentýž rok odehráli BMR také charitativní koncert v kostele svatého Václava v Opavě. Výtěžek z celé akce byl rozdělen mezi Nadaci policistů a hasičů a také mezi pozůstalé po obětech brutální střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Další benefiční koncert odehráli BMR v létě 2020 na hradě Hukvaldy. Kvůli pandemickým opatřením mohl být přítomen jen omezený počet fanoušků, a tak aby se mohl ‘zúčastnit‘ opravdu každý, celý koncert byl živě přenášen na YouTube. Radim Pařízek současně připravoval i debutové studiové album projektu. Bohužel, už ho nestihl dokončit.

Související odkazy:
www.bohemianmetalrhapsody.com
www.facebook.com/bohemianmetalrhapsody
www.youtube.com/channel/UCM78JQDhTzuv15NPnsCZFAQ


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 552

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *