RockShock

Internetový rockový magazin

Karin Ann dává v novém klipu průchod pocitům, za které se zpěvačky často stydí

Text: BrainZone Promotion

Posun k dospělejší hudbě s doteky rocku, kterou pomáhal vypilovat spolupracovník Green Day nebo The Rolling Stones Chris Lord-Alge. A k tomu působivý klip od italského režiséra Simonea Bozzelliho, jehož poslední video pro Måneskin vidělo už 60 milionů lidí. V takové konstelaci vydává slovenská zpěvačka KARIN ANN nový singl ke skladbě We’re Friends, Right?

„Na prahu mezi mými teenagerskými lety a dospělosti cítím, že moje nové zkušenosti a vývoj přinášejí do mého života změny. A ty se odrážejí i v tom, jak dělám hudbu nebo jak vypadám,“ říká Karin Ann, která nové pocity otiskla do skladby We’re Friends, Right? Hudební aranž nejprve připravila se slovenským hudebníkem Tomim Popovičem, později do týmu přibrali pětinásobného držitele Grammy Chrise Lorda-Algeho. Ve skladbě vypráví o vztahu, který se mění v toxické přátelství. „Někdy, když je vztah toxický a vy se rozhodnete jej ukončit, nechcete druhou osobu ztratit úplně a pokusíte se být přáteli. Obvykle to nefunguje a vede to k tak silným emocím, že je potřebujete vykřičet, abyste se mohli pohnout vpřed,“ říká Karin Ann.

K videoklipu, který skladbu doprovází, napsala sama námět. „Chtěla jsem, aby video odráželo vzpomínky na šťastné okamžiky a na hněv, ve který se vše obrátilo. Myslím, že zejména zpěvačky se často stydí za to, že cítí negativní emoce, jako je hněv, a to se mi nelíbí, protože to všechno jsou lidské pocity, které máme všichni, a já jsem se jim ve videu nechtěla vyhnout,“ doplňuje hudebnice.

Italský režisér videoklipu Simone Bozzelli má za sebou šokující a rebelské video pro vítěze Eurovision 2021 kapelu Måneskin, které vidělo už 60 milionů lidí. Své neotřelé umělecké představy nechal otisknout i do klipu Karin Ann: „Nápad vzešel od Karin, a když mi ho řekla, zmohl jsem se jen na ‚ok, pojďme na to‘. Věc, které si na ní cením nejvíce, je obrovský respekt a důvěra, kterou měla na natáčení. I když to byl její nápad, nechala mě, abych to udělal vizuálně po svém,“ dodává režisér, který na natáčení v italském Římě obsadil do druhé hlavní role známou britskou tiktokerku Whatsername (@whatsername1.0).

Karin Ann se českému publiku představí poprvé 8. 12. v pražském klubu Futurum Music Bar, kde zazní i její nový song We’re Friends, Right? Veškerý výtěžek koncertu bude darován organizaci Amnesty International Česká republika na boj za lidská práva, a především podporu práv žen a menšin, do které se Karin Ann dlouhodobě zapojuje. Příští rok zpěvačku čeká turné s anglickou hudební hvězdou ALFIEM TEMPLEMANEM, se kterým zavítá do Paříže, Bruselu, Berlína či Mnichova. Lístky ke koupi v síti TicketLIVE: www.bit.ly/3HQ6z2f

Karin Ann bio

Ve svých pouhých devatenácti letech si Karin Ann buduje jméno napříč kontinentem i za jeho hranicemi s razantním přístupem k alternativní popové hudbě, která je jak konfrontační, tak citlivá. Svými texty se dotýká široké škály otázek, jako jsou genderová rovnost (Babyboy), toxicita života a lásky (3AM, Sociopathic) a duševní zdraví (I Yearn For Agony, In Company, I’m A Loser). Nedávno se chopila příležitosti promluvit o právech LGBTQ+ při vystoupení v polské národní televizi. Senzační vystoupení způsobilo neuvěřitelný mediální rozruch napříč konzervativní zemí a dokázalo, jak opravdová je její angažovanost při poskytování podpory menšinám a při usilování o rovnost. Fotka Karin Ann se také letos objevila na Times Square v rámci Spotify EQUAL Music Programu, ve kterém reprezentovala region ČR a SR. Karin Ann také vystoupila s britským zpěvákem Maccou Wilesem na dvou největších britských festivalech letošního léta, a to Reading a Leeds, kde návštěvnost každého festivalu čítala přes 100 tisíc diváků.

Související odkazy:
www.karin-ann.com
www.facebook.com/karinannmusic
www.instagram.com/itskarinann
www.youtube.com/channel/UCI9AWHbpwk8ZpcrR3K3YOcQ


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 564

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *