RockShock

Internetový rockový magazin

Trautenberk oslavili 10 let v revíru v Lucerna Music Baru

18. listopadu 2021, Praha, Lucerna Music Bar

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Vrcholnou oslavou desetiletého výročí kapely Trautenberk byl koncert v Lucerna Music Baru v Praze, kde kluci z Klatov zažili dle svého vyjádření jeden z nejlepších koncertů své existence. A tak není divu, že den před koncertem bylo k dispozici pouhých 100 lístků. Při příchodu dolů k pódiu mně bylo více než jasné, že dnes to bude nářez a že živá hudba stále žije.

Do pražského Lucerna Music Baru si kluci pozvali ostřílenou partu DE BILL HEADS v čele s Honzou Havlíčkem, který stále vtipkoval s fanoušky a sršel dobrou náladou. A Honza nikoho nešetřil, pral do nás jednu pecku za druhou. Jako první zazněla hitovka Escobar. Pak už to šlo v rychlém sledu – Amsterdam, Ryba, Nechci toho zas tak moc, Hadry kožený, Superhero… A samozřejmě Kameny a prach, to už opravdu zpívali všichni s rukama nad hlavou. Honza opět rozhýbal fanoušky a rozdával kvanta pozitivní energie. Jeho nezaměnitelné grimasy a neustálý pohyb musí nakopnout snad každého. Na závěr nemohla chybět megapecka Dovolená s Elvisem a závěrečné rozloučení s fanoušky.

A ve 21.00 hodin to vypuklo. Celý Lucerna Music Bar byl našlapaný k prasknutí a na pódium vtrhla jako uragán tanzmetalová kapela TRAUTENBERK a rozpoutala pořádné peklo. Koncert byl rozdělen na dvě části – v první části vystupovala kapela v původních kostýmech. Dnešní téměř dvouhodinový setlist byl nabitý těmi největšími peckami, nechyběl snad žádný z osvědčených megahitů, které zpívala s kapelou obrovská masa lidí. První část obsahovala starší věci – Pyroman Roman, Selka, Anička… Při takto významném dni nezapomněla kapela na Tomáše Paimu, kterého všichni znali jako Obrouše a který stál u zrodu kapely. Nemohla proto chybět vzpomínková píseň s názvem Pán udíren, při které fanoušci rozsvítili své mobily.

Ve druhé části to byla směs starších hitů a nových pecek, jako je Jelito, Buržoust nebo Vzpoura kanců, na které byly natočené i perfektní videoklipy. Fanoušci se po celou dobu skvěle bavili, zpívalo se s kapelou a tancovalo se pogo. Zazněla i fungl novinka Doba ledová, kterou si přišla s čeládkou zazpívat také Supice Verunka z kapely Tři sestry. Na přídavek přišli zpěváci v nafukovacích oblecích a ukončili velkolepou show megahity Netáhlo a Himlhergotdonrvetr. Po děkovačce přišli jako při každém koncertě všichni z kapely potřást si rukama a pozdravit se s fanoušky.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2490

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *