RockShock

Internetový rockový magazin

Vychází autobiografie Aleše Brichty – Ztráty a nálezy

obal knihy

Text: Jiří Olszar

Právě v těchto dnech se dostává na trh nová autobiografická kniha Ztráty a nálezy zpěváka, textaře, skladatele a producenta ALEŠE BRICHTY. Nejen Brichtovi příznivci zde najdou zajímavé vzpomínky této ikony tuzemské rockové a metalové scény. Kniha mapuje nejen jeho bohatý hudební život, ale i dění mimo něj.

Jak napovídá anotace knihy, najdeme zde vzpomínky nejen na časy dobré, ale i ty zlé. A jak se na správnou rockerskou autobiografii sluší a patří, vzpomínky to nejsou zrovna učesané. Jak uvádí sám Brichta, minulost a lidi, se kterými se na cestě životem potkal, nevybarvuje ve zrovna pozitivních barvách. Tak jako se život nemazlil s ním, ani on se se svými vzpomínkami na ně dvakrát nemazlí.

Hudební minulost Aleše Brichty, který letos v srpnu oslavil 62. narozeniny, sahá až do školních let, kdy vystupoval s kapelou s ‘ukradeným‘ názvem Destrukce. Jeho nejznámějším působištěm se ale stali thrashmetaloví Arakain, kde působil dlouhých 20 let. Dnes vystupuje především s vlastními kapelami Aleš Brichta Project a Aleš Brichta Trio. Po odchodu z Arakainu se začal věnovat sólové dráze, a to nejen pod vlastním jménem (pod ním už nahrával i v arakainovských dobách), ale například i ve skupinách AB Band nebo Grizzly. Podílel se i na projektu Zemětřesení, které skládalo poctu Jiřímu Schelingerovi. Jako textař, zpěvák nebo producent spolupracoval například s kapelami Doga, Olympic, Janesession nebo Törr.

Nová kniha Ztráty a nálezy, jejímiž (spolu)autory jsou Alešovi dlouholetí spolupracovníci Eva Houšková (RockShock) a Michal Vondrák, vychází v příhodném předvánočním čase, takže pokud vám chybí pro někoho blízkého ještě nějaký zajímavý dárek, tohle je jistě dobrá příležitost napsat Ježíškovi. Pokud nemáte jeho adresu, podívejte se třeba na e-shop Aleše Brichty www.brichta.cz/eshop, kde ti nejrychlejší mohou získat i originálně podepsaný výtisk. Navíc je i možnost osobního převzetí v sídle agentury RedMag www.redmag.cz, čímž samozřejmě ušetříte za poštovné. Další možnost objednávky je přímo na stránkách vydavatelství Daranus – www.daranus.cz.

Související odkazy:
www.brichta.cz
www.facebook.com/ales.brichta1


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 689

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *