RockShock

Internetový rockový magazin

Brutus se ohlížejí za svými prvopočátky a vydávají rozšířenou reedici alba Třikrát denně akt

obal alba

Text: Warner Music

„Pravá bigbítová skupina“ – jak sami sebe BRUTUS od věků označují – se ke třicetinám svého studiového debutu rozhodla vydat jeho reedici. Album Třikrát denně akt (po 30 letech) vychází v remasterované podobě a původní tracklist je na něm rozšířený o několik bonusů.

Brutus dostali šanci k natočení první desky až v éře kulturní svobody po 24 letech fungování na scéně. Natočili ji v Brně 2.–12. dubna 1991 ve studiu AudioLine podle již daleko dřív Sášou Pleskou nachystaných podkladů (někdy z roku 1986). „Vybrali jsme na ni některé zásadní hity kapely i písničky mladšího data vzniku,“ říká Vladimír Hasal, kapelník Brutusu. Remasterovaná reedice alba je obohacena o 4 bonusy skladeb, které premiérově vyšly v roce 1991, ale zde jsou znamenány v živé podobě zahrané současnou sestavou skupiny. „Nyní, třicet let od prvního nahrávání a vydání, vše dospělo… i kapela, co tam stála a hrála, v jádru sice stejná, ale trochu jiná. Vždy se vrací vzpomínka na to poprvé…“ doplňuje Hasal.

Brutus oslaví v příštím roce 55 let existence. Skupina vznikla na samém konci roku 1966 pod názvem Mandragora. Během normalizačních let několikrát změnila jméno a od roku 1989 vystupuje pod názvem Brutus. Několikrát si zahrála ve filmu (např. Indiánské léto, Dvě nevěsty a jedna svatba) a významně se podílela na sitcomu Comeback.

Související odkazy:
www.brutus.cz
www.facebook.com/oujeeeee


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 576

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *