RockShock

Internetový rockový magazin

Dobré ráno do Čech s kapelou Sinusoida

Text: Jiří Olszar

V dalším díle pořadu Dobré ráno do Čech na TV Čechy on-line, který měl premiéru v pátek 5. 11. 2021, byla hostem moderátora Milana Krčila pardubicko-chrudimská bluesrocková skupina SINUSOIDA. Ve studiu se sešla kompletní sestava, která čítá sedm členů, takže v něm bylo docela těsno.

Přestože je Sinusoida označována jako bluesrocková kapela, sama se vzhledem k různorodému muzikantskému zaměření označuje jako multižánrová. Na světě je poměrně krátce, a to od roku 2017, kdy si odbyla i koncertní premiéru na festivalu Legální neřesti. V době lockdownu došlo k několika zásadním změnám v obsazení, což ale kapelu nabudilo k větší tvůrčí aktivitě, která vyústila v přípravu debutového alba, s jehož realizací pomáhají kapele fanoušci na Startovači – www.startovac.cz.

Během rozhovoru se probralo nejen aktuálně připravované debutové album, ale diváci si mohli některé skladby vůbec poprvé v rámci pořadu Dobré ráno do Čech dopřát i pěkně naživo přímo ve studiu. Skupina vybrala tři žánrově dosti rozličné songy – Déjà vu, Pod vládou Absintu a Strach. Pokud jste se tedy doposud se Sinusoidou nesetkali, určitě se podívejte na aktuální díl, kde se toho dovíte opravdu hodně a uděláte si i obrázek o samotné jejich tvorbě.

Související odkazy:
www.tvcechy-online.cz
www.facebook.com/radiopohoda.net
www.sinusoida.info
www.facebook.com/sinusoida.pce


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 546

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *