RockShock

Internetový rockový magazin

Dobré ráno do Čech s kapelou Alžběta

Text: Jiří Olszar

V dalším díle pořadu Dobré ráno do Čech na TV Čechy on-line, který měl premiéru v pátek 29. 10. 2021, přivítal moderátor Milan Krčil východočeskou rock/metalovou kapelu ALŽBĚTA. Pozvání do studia přijali zpěvák RADEK ŘEZNÍČEK, baskytarista PAVEL ‘ČMELÁK‘ BIELIK a kytarista JAN DLOUHÝ. Právě je si mohou starší ročníky pamatovat z působení z poměrně známé formace Epitaf.

V rozhovoru se probírala nejen minulost, ale i horké kapelní novinky, a protože skupina letos slaví rovných 10 let existence, témat k vyprávění bylo opravdu hodně. Kapela přiblížila například svých pět vydaných alb, z nichž to poslední s názvem Pavučina vyšlo právě v letošním roce. Slavnostně jej Alžběta pokřtila na výročním koncertě, který se uskutečnil v srpnu v Újezdu u Přelouče.

Na příští rok chystá skupina další pokračování oslav, a to v podobě vydání prvního best of alba a samozřejmě dalšího vydatného koncertování nejen ve východočeském regionu. V Dobrém ránu do Čech skupina představila i několik svých povedených videoklipů. Aktuální desku zastupoval koncertní video snímek Je jenom na nás (www.youtube.com), trošku starší tvorbu připomněl hitový klip Zastavte motory (www.youtube.com) a v samotném závěru došlo i na ekologicky laděnou metalovou pecku Země umírá.

V průběhu Dobrého rána do Čech se řeč stočila samozřejmě i na aktuální koncerty. Do konce roku mohou vidět fanoušci Alžbětu například v Chlumci nad Cidlinou (20. 11), Jestřábí Lhotě (27. 11.), Heřmanově Městci (3. 12.) a Husinci u Prachatic (11. 12.). Další podrobnější informace najdete nejen v samotném rozhovoru, ale také na oficiálních stránkách skupiny a kapelních profilech.

Související odkazy:
www.tvcechy-online.cz
www.facebook.com/radiopohoda.net
www.alzbeta.org
www.facebook.com/alzbetakapela
www.bandzone.cz/alzbeta
www.youtube.com/channel/UCnx5LHNr49HXwo9YdaYUhVw


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 688

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *