RockShock

Internetový rockový magazin

Nové album Mirka Kemela bude pokřtěno 3. 11. během koncertu v Malostranské besedě Klárou Melíškovou a Viktorem Taušem

obal alba

Text: Turner

Album Vlčí stopy MIRKA KEMELA bude pokřtěno při koncertě v pražské Malostranské besedě dne 3. 11. 2021. Kemela na něm unikátně doprovodí jak jeho stálá koncertní kapela včetně Vladimíra Javorského, tak BLUE SHADOWS, s nimiž album nahrál. Kmotry alba budou protagonisté minisérie Vodník, která stála u zrodu Kemelovy spolupráce s Petrem Ostrouchovem – herečka Klára Melíšková a režisér Viktor Tauš.

Předprodej vstupenek na křest – www.ticketstream.cz

„Většina písniček pro album vznikala v době lockdownu, takže se do textů ta podivná doba propsala. Byla to pro mě úplně nová zkušenost odevzdat písničky osudu a dívat se, jak pod rukama Petra Ostrouchova a jeho skvělé kapely Blue Shadows rozkvétají a nacházejí své nové rozměry. Jsem za tu zkušenost velice vděčný. Petrovi, Viktorovi Taušovi a všem, kteří se na albu podíleli. Včetně své stálé kapely, bez které by mě cesty k této spolupráci nedovedly,“ říká o spolupráci na albu Mirek Kemel.

„Mirka Kemela jako hudebníka mi představil režisér Viktor Tauš, když jsme pracovali na televizní minisérii Vodník. Viktor si přál mít v závěrečné scéně Mirkovu píseň Za naší stodolou, a tak jsme s Blue Shadows a s Mirkem natočili její novou verzi. Od toho byl už jen krok k další spolupráci. Mirek pro mě představuje ideální kombinaci nesmírně kvalitního textaře a charismatického podmanivého zpěváka, jemuž věřím každé slovo, které zpívá,“ říká Petr Ostrouchov, který je též autorem hudby některých písní.

Spolu s ním tvoří základní muzikantský kádr na v pořadí čtvrtém Kemelově albu kytarista Josef Štěpánek, bubeník Martin Novák a kontrabasista Jaromír Honzák. Vokálními hosty jsou herci Národního divadla Vladimír Javorský a Magdaléna Borová a zpěvačka Marie Puttnerová, známá především z kapel Jablkoň a Zvíře jménem podzim.

Album Vlčí stopy vyšlo v hudebním vydavatelství Petra Ostrouchova Animal Music ve stejný den jako bilanční sbírka Kemelových kreslených vtipů pokrývající období od roku 2014 pod názvem …nedělej mi ostudu a padej do hospody! v nakladatelství Galén.

Album Vlčí stopy vznikalo v letech 2019–2021 ve Studiu Sono se zvukovým mistrem Milanem Cimfem. Odkaz na album – www.animalmusic.cz/album/mirek-kemel-vlci-stopy


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 641

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *