RockShock

Internetový rockový magazin

Melodic Metal Nights v Kolíně předčil očekávání

16. října 2021, Kolín, U Vodvárků

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V sobotu 16. 10. se konal v Kolíně v rockovém klubu U Vodvárků v rámci minitour Melodic Metal Nights trojkoncert kapel Rebel, Donor a Rosa Nocturna. A jako první z této trojice nastoupila na pódium skupina REBEL z Čáslavi v čele s frontmanem Adamem Langrem, kterého již znám i z jeho působení v kapele Vanaheim. Rebel hrají poctivý metal a určitě se na stránkách RockShocku o nich nezmiňujeme naposledy. Nejvíce se mi líbily pecky Znamení draka a The Savior. Jako druhá nastoupila na pódium valašská powermetalová kapela DONOR s frontmanem Jožkou Fritschkou. Mně osobně se nejvíce líbila pecka Lovec.

A poté už jako zlatý hřeb večera nastoupila očekávaná ROSA NOCTURNA. Předem musím říct, že jsem dopředu nevěděl, v jakém složení powermetalová Rosa Nocturna vystoupí, protože kapela disponuje, abych tak řekl, širším portfoliem zpěvaček a jedním zpěvákem. Přestože se sice jedná o brněnskou kapelu, zde byla za domácí, protože zpěvák Mathias Novák je nejenom Kolíňák, ale dokonce doslova a do písmene bydlí téměř ‘za rohem‘. Tentokrát nastoupila jejich hlavní zpěvačka Viktorie Surmová, která vytvořila s Mathiasem Novákem dokonalou dvojici.

Musím konstatovat, že za ty dva roky, co jsem Mathiase neviděl, udělal obrovský pokrok a vyrostl v opravdu profesionálního zpěváka. Mně osobně se dost těžko vyzdvihuje nějaká jejich skladba, protože se mi líbí všechny, ale za všechny budu jmenovat alespoň megahit Světlonoš a například Padám anebo Krkavci. Když vezmeme v úvahu opravdu nápadité kostýmy a k tomu ještě barevné koncertní osvětlení, jedná se o opravdu zajímavou produkci, a musím konstatovat, že se sobotní večer opravdu vydařil.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1558

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *