RockShock

Internetový rockový magazin

Original Vintage Orchestra se vrátili na scénu, aby oslavili 5. narozeniny. S humorem a energicky, se známými i novými hity a s mnoha VIP hosty

Text: Barbora Dušková
Foto: Richard Horák

Swing/punková formace, která u nás nemá obdoby – ORIGINAL VINTAGE ORCHESTRA – oslavila v neděli 10. října na domovské scéně v pražském klubu Lávka 5. narozeniny. Jak jinak než energií prýštící šou v plné šestnáctičlenné sestavě, v čele s kapelníkem Petrem Kroutilem a stálými hosty – triem Hot Sisters, tanečnicí Nikol Mikeskovou a šoumenem na slovo vzatým, černošským zpěvákem Chuckem Wansleym. A protože šlo o narozeninovou oslavu se vším všudy, nesměli chybět ani gratulanti. Mezi nimi se objevily i známé osobnosti ze světa šoubyznysu, jako je hudebník a producent Karel Vágner, režisér a producent Tomáš Hoffman, imitátor Petr Jablonský, herci Miroslav Táborský s Luďkem Sobotou a další. Slavnostnímu večeru jako obvykle nechyběl vtip průvodního slova, tentokrát z úst samotného frontmana.

Koncert si po více než roční covidové odmlce na břehu Vltavy užili posluchači téměř všech generací, ať už vyhranění fanoušci jazzu, swingu, nebo třeba také pop music, rocku či punku. Original Vintage Orchestra totiž není jen tak obyčejný swingový big band. Jde o jedinou kapelu svého druhu v České republice, která svými originálními aranžmá obléká starší i současné hity různých žánrů do swingového hávu, s notnou dávkou humoru, ale zároveň ve vysoké umělecké hodnotě. Jak jinak – zakladatelem, aranžérem a zároveň hlavním sólistou big bandu je totiž jeden z našich nejvýraznějších jazzmanů Petr Kroutil, absolvent prestižní Berklee College Of Music, který je známý nejen pro svůj hudební um, ale také smysl pro nadsázku a humor.

Slyšet tak návštěvníci mohli během nedělního večera ve swingovém zvuku například Careless Whisper od George Michaela, Valery od Amy Winehouse, Pohodu od rockerů Kabát jako hanácké tango nebo třeba punkovou hymnu od Visacího zámku jako Známku swingu. Nechybělo ani narozeninové překvapení v podobě dvou nově zaranžovaných pecek – I’m Still Standing od Eltona Johna a všem dobře známé písničky Holky z naší školky od Karla Vágnera –, jež publikum náležitě ocenilo nejen potleskem, ale i veselou náladou.

„Není pro muzikanty větší odměny, než když můžou vystupovat před živým publikem, a ještě lépe před zaplněným sálem. V tomhle nám dal uplynulý rok opravdu zabrat a jsme moc rádi, že opět můžeme hrát a zpívat. Takže koncert v legendárním klubu Lávka byl pro nás tím nejlepším narozeninovým dárkem,“ nechal se slyšet spokojený Petr Kroutil.

Kapela věří a doufá, že se blýská na lepší časy a bude moci své fanoušky potěšit na některém z dalších koncertů dříve než za další rok. Již nyní připravuje videoklip a také se chystá na svou expanzi na britský hudební trh.

Související odkazy:
www.vintageorchestra.com
www.facebook.com/OriginalVintageOrchestra
www.instagram.com/original_vintage_orchestra
www.youtube.com/channel/UC7RvIPRVDKioBoYqnIBJbnA


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 554

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *