RockShock

Internetový rockový magazin

Nazareth v rámci 50th Anniversary Tour zcela uchvátili Forum Karlín

30. září 2021, Praha, Forum Karlín

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve čtvrtek 30. září 2021 se konal dlouho očekávaný koncert legendární skotské rockové kapely NAZARETH v jedinečné industriální budově nazvané Forum Karlín, která je vyhlášená skvělou akustikou, moderním závěsným systémem a unikátní technologií. Kapela přijela do Prahy v rámci světového turné, které pojala jako oslavu 50 let od svého vzniku. Jejich hity Dream On a Love Hurts jsou zkrátka nesmrtelné a dodnes oslovují několik generací posluchačů.

V 19.00 hodin se otevřely dveře do připraveného sálu, který se rychle začal zaplňovat. Přesně ve 20.00 hodin legendární kapela vlétla na scénu a dlouho očekávaný koncert mohl začít. Sál měl částečně sedačkové uspořádání, což mě u rockového koncertu překvapilo. Správní rockeři přece paří u pódia, co nejblíže svým idolům. Kapela Nazareth na výročním turné představila nejnovější, v pořadí již 24. album Tattooed On My Brain, které vydala v říjnu 2018. Z tohoto alba zahrála několik skladeb – pecky Never Dance With The Devil, Tattooed On My Brain a Change jsou jedním slovem parádní.

V polovině koncertu frontman kapely Carl Sentance ukázal výmluvným gestem pod pódium, což během chvíle zrušilo do té doby zasedací pořádek, neboť skalní fanoušci se nahrnuli k pódiu, aby si užili nezapomenutelný superkoncert. Od té doby to v sále vřelo a fanoušci si užívali koncert na maximum. Setlist obsahoval jak nové songy, tak i staré, osvědčené hity. Pochopitelně nechyběly nejznámější megahity Dream On a Love Hurts, to už byli fandové v sedmém nebi. Byl to zkrátka příval parádní rockové muziky, umocněné nádherným hlasem Carla Sentanceho, to teda klobouk dolů! Nazareth rozhodně nepatří do starého železa, právě naopak. Na závěr zahráli Go Down Fighting z alba LoudʼnʼProud, vydaného už v roce 1974.

Nazareth sice nevyprodali Forum Karlín úplně, ale sál byl zaplněn velice slušně. Jsem přesvědčená, že kdo přišel, nelitoval a ještě dlouho mu bude v uších znít nádherný song Love Hurts


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1107

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *