RockShock

Internetový rockový magazin

Slánští Totáči slaví 30 let v pražské Lucerně a představují dva nové klipy

Text: ForFUN Agency

Slánská punkrocková parta TOTÁLNÍ NASAZENÍ chtěla loni v říjnu velkolepě oslavit výročí 30 let od svého vzniku ve Velkém sále pražské Lucerny, ale okolnosti spojené s covidovou situací byly bohužel proti. Agilní Totáči však jen tak něco nevzdávají, a tak nejenže celý podzim a jaro nezaháleli,  i když nemohli koncertovat, připravili několik různých live streamů, videoklipů i reedici dalšího vinylu, a hned naplánovali nový termín oslav 30 let. Koncert se koná v sobotu 9. října a záměrně zvolili víkend, kdy jsou volby, že prý ʻto by bylo, aby to nevyšloʻ. A vše nasvědčuje tomu, že jim to už tentokrát, po jejich letním festivalovém maratonu, kdy od půle června do půle září hráli jak o život, konečně vyjde.

Na oslavu 30. narozenin si pozvali Totáči všechny své bývalé členy a ve svém dvouhodinovém koncertním bloku se představí kromě tradičního složení Sváťa, P.P. Cvok, Karloss a Franky také v různých starších sestavách z nejrůznějších období existence kapely, a raritní set nejen pro pamětníky bude prý víc než vydatný. Kromě bývalých členů si Totální nasazení pozvalo také další hosty, a v roli gratulantů tak vystoupí v kratších setech spřízněné a spřátelené kapely THE FIALKY, VISION DAYS, DERATIZÉŘI, DILEMMA IN CINEMA a COVERS FOR LOVERS, jako speciální host potom punkrocková legenda PLEXIS a celý večerem bude provázet písničkář LÁSKA. Akce začíná už v pět hodin, končí po půlnoci a porce muziky to bude víc než řádná.

A proč si Totáči vybrali zrovna Velký sál pražské Lucerny? „Je to takový náš klukovský sen, který jsme měli od našich začátků v 90. letech, uspořádat koncert Totálního nasazení v legendární pražské Lucerně, a tak jsme se v kapele domluvili a rozhodli, že si ho prostě splníme a třicetiny uděláme tady,“ říká autor nápadu, zpěvák, baskytarista a zakládající člen Totáčů Sváťa Šváb. Z celé oslavy 30 let Totálního nasazení bude navíc také pořizován nejen videodokument, ale i live DVD. „Všechny velké narozeninové koncerty jsme v minulosti natáčeli jako materiál na DVD a akce v pražské Lucerně, navíc s tolika hosty, nemůže být výjimkou, takže všichni, kdo do Lucerny dorazí, se pak určitě uvidí na tomto záznamu,“ dodává Sváťa. Už teď je jisté, že v Lucerně bude akci přihlížet víc jak tisícovka fans, která si koupila vstupenky v předprodeji, ale lístky jsou stále v prodeji a budou i na místě v den konání akce.

Na podporu této totáčovské akce roku nachystala kapela také dva zbrusu nové klipy z posledního alba Kazoo Or Die!, které vyšlo předloni na CD a LP. První z nich na song Tma pod svícnem je takovou vzpomínkou na nedávný benefiční koncert pro slánskou nemocnici, kdy Totální nasazení zahrálo v narvaném slánském letním kině jako support kapely Lucie, druhý na píseň Pasu stádo ovcí byl pak záměrně načasován na období před volbami, kterým je věnován. Oba klipy a veškeré informace o oslavě 30 let Totálního nasazení najdete na webových stránkách a sociálních sítích kapely.

Související odkazy:
www.totaci.cz
www.facebook.com/totaci
www.instagram.com/totalninasazeni


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 667

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *