RockShock

Internetový rockový magazin

Agressive Music Fest naváže na tradici před ‘dobou temna’

Text: Radek Vondřejc

Po dvou letech nejistoty a improvizace se východočeský Agressive Music Fest snaží o návrat k předcovidovým standardům. Nejistá doba s sebou přinesla nejen omezení v podobě účasti zahraničních kapel, ale především ve změně místa konání AMF ze zaběhlého areálu v Pohoří do nového prostoru v areálu koupaliště ve Velkém Dřevíči u Hronova.

Jako pořadatel bych rád uvedl, že bychom ve Dřevíči rádi zůstali alespoň několik let, nechceme, aby se z AMF stala putovní akce. Ve Dřevíči jsme se setkali s maximální vstřícností provozovatele a předností je také autokemp, který s areálem bezprostředně sousedí a který nabízí důstojné ubytování jak návštěvníkům, tak i účinkujícím. Velkým plusem je také dostupná infrastruktura v podobě veřejné dopravy nedaleko dějiště festivalu.

Nyní k dalšímu směřování festivalu. Rádi bychom se vrátili k již nastavenému trendu z doby před covidem, kdy jsme na AMF vozili kapely, se kterými se naši fans běžně na českých akcích nesetkali, tj. kapely z klubových scén různých zemí nejen Evropy. Ty samozřejmě doplníme českými hudebními celky tak, aby se na AMF našlo místo pro takové kapely, které na pódiích velkých festivalů běžně naši fanoušci nespatří, ale jejichž kvalita je podle nás nesporná. Chceme zkrátka navázat na tradici, kterou jsme budovali před počátkem současné těžké doby.

V tuto chvíli jsme již začali plnit festivalový playlist a jak bylo avizováno, nejdříve jsme oslovili kapely, které jsme byli nuceni v minulých dvou letech odřeknout. Chceme, aby naši fans dostali to, co jim bylo v minulosti slíbeno, a děláme pro to maximum, i když v případě některých, zejména vzdálenějších zemí si návrat kapel na naši stage vyžádá určitý čas. Především však chceme našim fans sdělit, že AMF se snažíme dostat tam, kde byl před covidem, a momentálně je vše na dobré cestě k tomu, aby se to podařilo.

Pro ročník 2022, který se uskuteční ve dnech 24.–25. 6. 2021, byly potvrzeny zatím tyto kapely: INPAIN (CZE, HC/metal), MACHETA (CZE, deathcore), NEEDLESS (HUN, progressive thrash/death), SILIUS (AUT, thrash metal), WINGLESS (POL, death metal)

Související odkazy:
www.agressivemusicfest.eu
www.facebook.com/agressivemusicfest.pohori


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1214

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *