RockShock

Internetový rockový magazin

Metronome Prague Warm Up o víkendu nažhavil pražské Výstaviště. Vystoupila Morcheeba a umělci vzdali hold Ivanu Královi

Text: David Gaydečka
Foto: Lukáš Veselý

Pražské Výstaviště o víkendu 10.–12. září ovládla hudební akce Metronome Prague Warm Up, která během třídenního programu přinesla řadu vystoupení významných zahraničních i českých hudebních interpretů. Festival nabídl více než 30 hodin živé hudby v podání více než třiceti interpretů. Hlavní zahraniční hvězdou byla britská kapela MORCHEEBA. Nejdojemnější momenty přinesl nedělní koncert Forever Král, který celý hudební víkend intenzivně zakončil. Akci navštívilo zhruba 3500 hudebních fanoušků.

Páteční program zahrnoval mimo jiné show německého producenta a DJ HOSH a britské DJ BEC. Hlavní zahraniční hvězdou celé akce byla britská kapela Morcheeba, která v sobotu večer zahrála skladby z letos vydaného alba Blackest Blue i starší hity. Zpěvačku s nezaměnitelným sametovým hlasem Skye Edwards na pódiu u Křižíkovy fontány doprovodil spoluzakladatel skupiny Ross Godfrey. Mezi prvními společně zahráli známou skladbu Otherwise, následovaly písně z nového studiového alba a došlo i na největší hitovku Rome Wasnʼt Built In A Day.

Celý festival v neděli večer zakončila koncertní pocta českému hudebníkovi IVANU KRÁLOVI. Na koncertu nazvaném Forever Král zazněly z úst zhruba dvacítky českých i zahraničních interpretů jeho nejslavnější písně, které si sám napsal, produkoval nebo se na nich podílel coby interpret. U mikrofonu na jevišti se vystřídali DAVID KOLLER, JIŘÍ SUCHÝ, LENKA DUSILOVÁ, TONYA GRAVES, LENNY, MIRO ŽBIRKA, PHIL SHOENFELT, ANETA LANGEROVÁ, ZOFIE DARES, DEBBIE, ALBERT ČERNÝ, JANEK LEDECKÝ, IVAN HLAS, MICHAL HRŮZA, PETR FIALA, HONZA KŘÍŽEK, JAMES HARRIES, SAŠA LANGOŠOVÁ nebo CIRKUS PONORKA.

Všechny účinkující doprovázeli hudebníci pod vedením Honzy Ponocného (zpěv a kytara), dvorního bandleadera Králových kapel, ve složení: Pavel Bohatý – klávesy, Martin Kopřiva – bicí, Jakub Vejnar – baskytara, Honza Horáček – kytara. Všechna vystoupení z boku pódia po celou dobu dojatě sledovala manželka Ivana Krále Cindy Hudson. Koncert Forever Král vznikl ve spolupráci s hudebním časopisem Headliner. Jeho záznam bude k vidění na České televizi.

Celý Metronome Peague Warm Up byl intenzivním zahřívacím kolem, akcí, od které se organizátoři odrazí k přípravám festivalu Metronome Prague 2022 již v původně plánovaném rozsahu. Ten se uskuteční 23. až 26. června příštího roku. Pořadatelé zatím oznámili, že mezi účinkujícími budou australský muzikant a zpěvák NICK CAVE s kapelou THE BAD SEEDS, britské indiepopové duo OH WONDER a americký zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a producent vystupující pod jménem BECK.

„Jsme rádi, že jsme všem příznivcům akce Metronome Prague, jejím partnerům, dodavatelům a také účinkujícím zkrátili ten čas čekání na plnou verzi Metronome Prague. Ta je teď před námi. Jako první dotáhneme dohodu s Underworld. Věříme, že jí nic nebrání. Následně budeme na podzim oznamovat další skvělá jména, která potvrdila účast na příštím ročníku. Diváky pobízíme, aby si vstupenky kupovali s předstihem. Nemyslím jen na Metronome Prague, ale i na další kulturní akce. Předprodej pomůže vše restartovat tak, aby se ty nejlepší akce příští rok v klidu vrátily. Těšíme se na to,“ říká David Gaydečka, jeden z pořadatelů Metronome Prague.

Související odkazy:
www.metronomewarmup.cz
www.metronome.cz
www.facebook.com/metronomeprague


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 553

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *