RockShock

Internetový rockový magazin

Rockeři budou konečně dobývat hradby Slezskoostravského hradu

Text: Jiří Olszar

Trošku to sice trvalo, ale nyní to vypadá tak, že několikrát přeloženému 13. ročníku Slezskoostravského Rock-Festu už nebude stát nic v cestě k jeho úspěšnému uspořádání. Rockeři se tak mohou těšit už na příští sobotu 18. 9. 2021, kdy se otevřou brány festivalového areálu na Slezskoostravském hradě.

Změny termínů s sebou samozřejmě přinesly i změny v line-upu. Některé kapely kvůli střetu termínu ubyly, jiné naopak přibyly, ale ve finále to vypadá velice slibně a pestře, takže na své si určitě přijde široké spektrum fanoušků. Jako největší ‘držáci‘ z původního seznamu zůstávají DARK GAMBALLE, kteří přivezou i své nové album Romance panenky a kladiva. V soupisce zůstává i výborná domácí thrash/deathová úderka NAHUM, punkrocková legenda PLEXIS, populární crossover/nu-metalisti COCOTTE MINUTE, JANA ‘URIEL‘ KRATOCHVÍLOVÁ s kapelou ILLUMINATI.CA, jako ‘parní stroj‘ rozjetí LIMETALL a KRUCIPÜSK, kteří předvedou své ‘pekelné country‘. Ti všichni se představí na hlavních scénách – Nádvoří Stage a Aréna Stage –, kde je doplní i skupina INGOTT, která byla původně vybrána pro Líheň Stage.

Na Aréna Stagi se představí v červnu potvrzená thrashmetalová legenda KRYPTOR a v hlavním programu nebudou nově chybět ani zkušení hardrockoví harcovníci SJETÝ GUMY a letitá rocková parta SKRAT, která existuje už od roku 1981 a v jejíchž řadách najdeme například známého a populárního herce Norberta Lichého. Na Líheň Stagi na loděnici pod hradem, kam bude vstup zdarma, se představí mladá alternativně pop-rocková skupina ZÁŘÍ, která vznikla v září 2018. Dále zde bude možné slyšet skupinu VADIM WINDY zpěváka, baskytaristy a skladatele Vadima Pekárka a také dříve potvrzenou hardrockovou kapelu COINCIDENCE z Ostravy. Nově potvrzenou kapelou pro tuto scénu se stali hard rock/metaloví THE PANT z Břidličné.

Vstupenky z předchozích termínů zůstávají v platnosti, noví zájemci ale mají ještě možnost je zakoupit na www.sorfest.cz/vstupenky. Další informace najdete na oficiálních festivalových stránkách, Facebooku a FB události.

Související odkazy:
www.sorfest.cz
www.facebook.com/SlezskoostravskyRockFest
www.facebook.com/events/467300574227020


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 685

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *