RockShock

Internetový rockový magazin

Miro Žbirka byl hlavní hvězdou Radiokempu Frekvence 1 v Hradci Králové

Text: Frekvence 1
Foto: Jiří Olszar

Zpěvák a skladatel MIRO ŽBIRKA byl hlavní hvězdou pátého Radiokempu Frekvence 1 v kempu Stříbrný Rybník v Hradci Králové. Během hodinového koncertu odehrál své největší hity jako 22 dní, Atlantida či Biely kvet. Na pódiu během vystoupení přivítal i zpěvačku MARTHU, společně pak zazpívali dojemný hit Čo bolí, to prebolí, jež nenechalo jedno oko suché.

Radiokemp Frekvence 1 začal ve 14.00 hodin a vyvrcholil koncertem Mira Žbirky. Veškeré dění přenášela Frekvence 1po celou dobu živě do éteru, aby si pohodovou letní atmosféru, jež vládla v kempu, mohli užít všichni. Návštěvníci mohli navíc na místě nahlédnout pod pokličku vzniku živého vysílání a seznámit se s oblíbenými moderátory Lubkou Ponížilovou, Mírou Michálkem a Tomášem Fílou, jež mohou slyšet každý den na Frekvenci 1. Ti odvážnější usedli po boku moderátorů a sami si vyzkoušeli, jaké je to vysílat do rádia.

Hlavní hvězdou kempu byla slovenská pěvecká legenda Miro Žbirka, který před koncertem Frekvenci 1 prozradil: „Pevně doufám, že toto léto bude koncertní. Co mi ale určitě nechybí je dálnice a ježdění na koncerty. To je odpověď na to, zda mi chybí koncertování. To mi chybí, ale dálnice ne.” Bylo vidět, že koncert si užil jak zpěvák, tak i návštěvníci kempu, kteří zpívali spolu se zpěvákem především jeho slovenské hity. A protože je Miro Žbirka znám jako velký obdivovatel a znalec Beatles, zahrál i pár jejich hitů jako například Hey, Jude. Velký potlesk sklidilo i společné vystoupení Mira Žbirky s Marthou. Na závěr pak zpěvák ještě podepsal speciální modrou kytaru Frekvence 1.

Miro Žbirka má na Frekvenci 1 pořad Tento song – Meky vybral, Meky prožil. Pořad má sice o prázdninách pauzu, ale už od září se zpěvák do éteru vrátí a opět bude vzpomínat na zásadní písničky, které ovlivnily jeho život. Do té doby si můžete poslechnout ze záznamu, již proběhlé díly: www.frekvence1.cz/meky

Další zastávkou Radiokempů ve středu 11. srpna bude kemp na břehu Hracholuského přehrady. Jako hudebního hosta s sebou tentokrát Frekvence 1 doveze zpěváka SEBASTIANA. „Po té pandemické pauze se na Radiokemp fakt šíleně těším. Na všechny lidi, hudbu a celkově na tu atmosféru. Zahrajeme největší hity a užijeme si parádní léto,” zve všechny Sebastian.

Všechny potřebné informace k Radiokempům Frekvence 1 jsou na www.frekvence1.cz/radiokemp.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 570

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *