RockShock

Internetový rockový magazin

Slánský festival Valník ve svém 22. ročníku

Text: FurFUN Agency

Již dvacátý druhý ročník slánského hudebního open air festivalu Valník se uskuteční jako již obvykle předposlední srpnový víkend v příjemném a útulném prostředí areálu letního kina ve Slaném.

Název tradičního festivalu, který vám může připadat trochu kuriózní, vznikl díky legendárnímu nultému ročníku v roce 1999. Ten se totiž odehrál na místním fotbalovém hřišti na skutečném valníku.

Festival se stejně jako v posledních letech bude konat jako akce dvoudenní a vystoupí na něm třicet skupin. Dramaturgie vychází především z punk rocku a jeho odnoží, ale je jako obvykle dost pestrá a proložená styly jako ska, rock, alternativa, folk, rock’n‘roll či hardcore.

Hlavními hvězdami festivalu budou určitě známé a oblíbené skupiny STO ZVÍŘAT, WOHNOUT a KRUCIPÜSK, které určitě netřeba nějak více představovat, spolu s legendou slovenského punk rocku, kapelou SLOBODNÁ EURÓPA. Mezi největší festivalová jména patří bezpochyby také legendární seskupení UŽ JSME DOMA se svým netradičním mixem hudby alternativní, avantgardní i punkové.

Sekundovat jim pak budou české punkové legendy E!E a PLEXIS včetně předních kapel naší punkrockové scény, kterými jsou především domácí slánské TOTÁLNÍ NASAZENÍ nebo pražská squadra THE FIALKY. Dalšími skupinami tohoto žánru jsou NEŽFALEŠ, PUNK FLOID, Slováci BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ nebo VOLANT s tolik typickým saxofonem.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit také na špičku českého ska, kdy kromě zmíněných Sto zvířat vystoupí populární FAST FOOD ORCHESTRA. Rock šmrnclý špetkou punku nabídnou pražské party COVERS FOR LOVERS a APPLE JUICE, do folk rocku zabrousí slánští DERATIZÉŘI a rock’n‘roll zazní při setu zpívajícího právníka Petra Pečeného a jeho skupiny DOCTOR P.P. Aby punkových odnoží nebylo málo, svůj alternativní punk přivezou KOHOUT PLAŠÍ SMRT, ve svižných a rychlých rytmech zahrají také VHS nebo P.U.M.

Vyznavače tvrdší hudby jistě potěší nejen s jejich vizuální show, ale i další kapely podobného ražení jako KONFRONT, CENSORSHIT nebo MR.DYNABOOM.V rámci tradiční podpory regionální scény vystoupí také známé místní kapely DILEMMA IN CINEMA, SVOLOČ, WAJGL či S.N.A.D. Z mladší generace kapel se jako host opět představí zástupce soutěže Skutečná liga, jímž je letos skupina BIKINI.

Podrobný program včetně všech dalších informací, týkajících se 22. ročníku slánského open air festivalu Valník najdete na internetových stránkách www.valnik.cz.

Slánský open air festival Valník No. 22
20. a 21. srpna 2021 – letní kino Slaný


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 499

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *