RockShock

Internetový rockový magazin

Ondřej Fencl slaví čtyřicetiny

Text: Ondřej Fencl
Foto: Mia Feres

Zpěvák, klavírista, kytarista, skladatel, textař, hudební manažer a publicista ONDŘEJ FENCL oslaví v sobotu 7. 8. velkým koncertem na ‘domácí scéně‘ v jihočeských Chotěmicích své kulatiny. V rámci letního programu Vesnického klubu Vaška Koubka vystoupí ten večer se svou kapelou HROMOSVOD, slavit se ale bude i po koncertě.

„Narodil jsem se 8. 8. v sedm ráno. Jak znám Chotěmice, po oficiální produkci se plynule přesuneme na bar a pak k ohýnku s kytarami… do mých čtyřicetin se tudíž nejspíš propijeme a prozpíváme,” glosuje Fencl.

Hromosvod v silné sestavě Ondřej Fencl, Vojtěch Jindra, Jaryn Janek, Hana Vyšínská a Tomáš Marek brázdí festivaly a letní scény o sto šest, v Chotěmicích nejspíš dojde i na křest nedávno vydaného alba Na kraji nebe. Jako hosty lze očekávat mnohé spřátelené muzikanty, zajisté i místního guru Koubka.

„Největším dárkem pro mě je a vždycky bude, když lidi dorazí na koncert a pak se společně s námi upřímně a bezstarostně poveselí. V tom jsou Chotěmice jedinečné místo. Koncertuju tam během léta několikrát, potkal jsem tam svojí ženu, ostatně, měli jsme tam i svatbu, na níž nám hráli Buty a Lenka Dusilová… to místo přitahuje vše dobré. Přijeďte, bude to, věřím, báječný večírek,” uzavírá Fencl. „Koncert začíná ve 20.00 hod., mejdan končí během neděle nebo klidně až v pondělí. Srdečně zvu!”

Ondřej Fencl
Klavírista, kytarista, zpěvák, hudební manažer a publicista (nar. 8. 8. 1981), dvacet šest let frontmanem folkrockového Hromosvodu, od roku 2007 kapelník, klávesista a manažer 5P Luboše Pospíšila a také kytarista Schodiště aneb dřívějšího Nahoru po schodišti dolů bandu; textař (Lenka Dusilová, Olympic, L. Pospíšil…); vystudovaný novinář (FSV UK)…

Od jara 2011 spolupracuje s Vladimírem Mertou a Janem Hrubým, participuje také na nedávném comebacku Marsyas Oskara Petra, nově příležitostně doprovází také hospodského barda Václava Koubka. V roce 2018 vyšla u nakladatelství Galén kritikou ceněná sbírka Fenclových básní Všetečky.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 470

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *